Trener Iztok Kavčič debitiral z zmago! Belo-modri ugnali Zavrč!

Nova Gorica, 22.11.2014

Edini zadetek je padel na začetku tekme, strelec Marshal Mfon Johnson

Trener Iztok Kavčič je na klopi ND Gorice debitiral z zmago proti Zavrču. Za pomembne tri točke je že v 9. minuti zadel Nigerijec Marshal Mfon Johnson.

V prvi postavi domačih je bilo kar precej sprememb. Belo-modri so zaigrali brez kapetana Alena Jogana, ki ga je v obrambi nadomestil Sead Jakupović. V napadu je začel dvojec Sandi Arčon – Amarachi Osuji, v zvezni vrsti pa povratnik v Goriško moštvo Nabil Taider.  

Domači so takoj prevzeli pobudo. Prvi je že v 2. minuti streljal Dejan Žigon, odgovoril mu je Dino Kresinger.

Belo-modri so povedli v 9. Minuti tekme. S podajo se je izkazal Amedej Vetrih, na pravem mestu pa je bil Mfon Johnson. Nato je se igra umirila, nekoliko več pri žogi so bili gostje.

Na sredi prvega polčasa je zaradi poškodbe zelenico zapustil Dejan Žigon, namesto njega je vstopil mladi Amel Džuzdanović. Do odhoda na odmor beležimo še dva gostujoča strela in poskus Sandija Arčona.

V nadaljevanju so, v nasprotju s prvim delom igre, boljše vstopili gostje. Boris Samobolec je zatresel prečnik domačega gola.

Pri ND Gorici je po četrt ure igre vstopil Alessio Innocenti, v 73. minuti pa je merilno napravo preizkušal Sandi Arčon. V zadnjih desetih minutah je strelca Johnsona zamenjal Luka Majcen.

Rezultat se do konca ni spremenil, čeprav je imel Zavrč še dva strela, Gorica pa priložnost pred tokrat zelo aktivnega Arčona.  

To je četrta zmaga ND Gorice v letošnji sezoni. Do konca jeseni sta še dve tekmi.

 

ND GORICA - NK ZAVRČ 1:0 (1:0)

Strelec: Johnson 9.

RK: Dugolin 89./Zavrč

ND Gorica: Simčič, Vanin, Pasqualini, Taider, Napoli, Jakupović, Johnson (82./Majcen), Vetrih, Osuji (61./Innocenti), Žigon (26./Džuzdanović), Arčon.

NK Zavrč: Ranilovič, Čeh (87./Roškar), Sambolec, Datkovič, Dugolin, Šafarić (33./Kelenc ), Cvek (46./Antolek), Polić, Kresinger, Matijašić, Jertec.

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)