Belo-modri v Velenju vknjižili poraz

Go-Rud-Zigon.jpg

Nova Gorica, 02.11.2014

Tekmo 16. kroga je dobil Rudar z minimalnih 1:0

Ko ne gre, ne gre. ND Gorica je zabeležila že deseti prvenstveni poraz. Belo-modri so zaigrali brez kaznovanih Enowa, Innocentija in Johnsona ter brez poškodovanih Modola in Hentyja.

Prvi so zapretili Novogoričani. Denilton Venturim in Amel Džuzdanovič nista uspela premagati domačega vratarja. Po nekajminutnem zatišju je do strela prišel Miha Kokol, za njim pa znova Amel Džuzdanovič.

Rudar je prvič zapretil po pol ure igre, a takrat nekajkrat v desetih minutah. V tistem obdobju je padel tudi zadetek, ko je Dragan Jelič v 42. minuti z bližine premagal Vasjo Simčiča.

V drugem polčasu precej manj priložnosti. Prvo priložnost je zamudil Lorenzo Pasqualini. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma, zaključki akcij pa moštvoma niso uspevali.

Proti koncu tekme je trener Miran Srebrnič napad okrepil z Stephenom Makinwo, ki je imel v 75. minuti zares lepo priložnost, a po napaki domačega vratarja ob koncu zadel Rudarjevega branilca.

Zadnjih deset minut je Rudar igral brez izključenega Leona Črnčiča, zadnji strel za belo-modre pa je sprožil Džuzdanovič. Za Gorico sta ob koncu zaigrala še Dejan Žigon in mladi Amarachi Osuji.  

 

NK RUDAR – ND GORICA 1:0 (1:0)

Strelec: Jelić 42.

Rudar: Rozman, Stjepanović, Firer, Trifković, Črnčič, Jelić (80./Bolha), Jahić (77./Dedić), Klinar, Džinić, Knezović, Babić (90./Plesec).

ND Gorica: Simčič, Kokol (68./Makinwa), Vetrih, Širok, Majcen (87./Osuji), Arčon (83./Žigon), Napoli, Kavčič, Džuzdanović, Pasqualini, Venturim.

Rdeči karton: Črnčič/78.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)