V Šaleško dolino brez treh kaznovanih nogometašev

Nova Gorica, 01.11.2014

ND Gorica gostuje v Velenju

Šestnajsti nastop v letošnjem državnem prvenstvu novogoriške nogometaše čaka v nedeljo ob 17. uri v Velenju.

Nasprotnik ekipe Mirana Srebrniča bo Rudar, ki mu tako kot belo-modrim letos ne gre vse po načrtih. Lani so Velenjčani z Novogoričani bili ogorčen boj za visoka mesta tako v pokalu kot v prvenstvu.

Tokrat se Rudar nahaja na sedmem, Gorica pa na osem mestu. Zaradi kazni pri gostih ne bodo nastopili italijanski zvezni igralec Alessio Innocenti, njegov pozicijski kolega, Nigerijec Marshal Mfon Johnson ter kamerunski branilec Solomon Enow. 

Tako je pričakovati precejšnje spremembe v zasedbi gostov. V prvem letošnjem nastopu so v Novi Gorici slavili Velenjčani, ki so v drugem polčasu izničili domače vodstvo in si zmago priborili v sami končnici tekme.

ND Gorica je na Stadionu ob jezeru zadnjo točko osvojila 15. septembra 2012, ko je bilo 2:2, zadnja zmaga pa je stara že tri leta in pol. 9. aprila 2011 je bilo 1:0 za belo-modre.

Po nedeljskem dvoboju so do konca jesenskega dela prvenstva na sporedu še štirje krogi. Gorico čaka gostovanje v Celju, domači tekmi z Zavrčem in Domžalami ter za konec gostovanje pri Krki v Novem mestu.