Dejan Žigon zadel za remi s Celjani

Nova Gorica, 13.09.2014

ND Gorica : NK Celje 1:1

ND Gorica je na domačem igrišču osvojila točko proti Celjanom. Pri domačih prvič od začetka napadalec Ezekiel Henty ter zvezni igralec Denilton Venturim Jr.. Na klopi je bil tudi mladi Tine Hlede, zaradi poškodb sta manjkala kapetan Alen Jogan in Tine Kavčič. V drugem polčasu je debitiral tudi Alessio Innocenti.

Začetek tekme je bil zelo odprt. Brazilec Denilton Venturim je že takoj stresel okvir celjskega gola, kmalu zatem dve lepi priložnosti za Luko Majcna. Načelo kdor ne da, dobi, je zoper prišlo na plano. Celjani so po prekršku Vanina dobili strel z bele točke in ga izkoristili.

Nato dva poskusa Hentyja. V 21. minuti pa gol za izenačenje. Henty je lepo zaposlil Dejana Žigona, ki je uporabil prevaro in zadel v daljši kot. Po drugem zadetku na srečanju se je tempo igre nekoliko umiril. Ob koncu polčasa sta poskusila še Lovrečič pri gostih ter Žigon pri domačih.

Drugi del igre je bil precej bolj umirjen. Za Gorico je dvakrat streljal Denilton Venturim, ki je ob debiju pustil zelo soliden vtis, nekaj nenevarnih gostujočih žog pa je ujel zanesljivi vratar Vasja Simčič. Za domače je zadnji poskusil Marshal Johnson, rezultat pa se ni spremenil.

Naslednja tekma je že v sredo: ND Gorica v Pokalu Slovenije gostuje v Veržeju.

 

ND Gorica : NK Celje 1:1 (1:1)

Športni park, sodniki: Žganec (Ljubljana), Mikača (Višnja Gora) in Švarc (Ivančna Gorica).

Strelca: 0:1 Ahmedi (6./11 m), 1:1 Žigon (22.).

ND Gorica: Simčič, Enow, Modolo, Širok, Majcen (od 64. Makinwa), Žigon (od 80. Džuzdanović), Pasqualini, Henty, Vanin, Venturim (od 71. Innocenti), Johnson.

NK Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Klemenčič, Verbič, Ahmedi, Omoregie (od 74. Žurej), Žitko, Lovrečič (od 77. Gobec), Oršić, Vidmajer.

Rumeni kartoni: Žigon, Innocenti; Klemenčič, Žitko, Vrhovec, Ahmedi.