V končnici ob točko, debi za Hentyja in Kokola

Nova Gorica, 31.08.2014

ND Gorica : NK Rudar 1:2

Potem ko so ob odmoru Novogoričani vodili z 1:0, so v drugem delu gostje speljali preobrat in slavili z 2:1.

V domači vrsti na igrišču ni bilo sprememb. Na klopi pa sta tekmo prvič začela novinca Ezekiel Henty (št. 30) ter Miha Kokol (št. 2). Uvod je bil zelo taktično naravnan. Prvi strel smo zabeležili šele v 15. minuti, ko je Milan Kocić streljal v naročje Vasje Simčiča. Na sredini polčasa sprva obetavna akcija Amela Džuzdanoviča, takoj zatem še strel Marshala Johnsona. Ostalo je pri začetnem izidu.

Domači so povedli v 36. minuti. Po prekršku nad Sandijem Arčonom je z bele točke zadel Dejan Žigon. Do odhoda na odmor še dva nenevarna poskusa gostov.

Drugi del igre sta z akcijama odprla Denis Klinar pri Velenjčanih ter Dejan Žigon pri Goričanih. Tokrat je sprožil čez vrata. Predstava je potekala povečini med obema kazenskima prostoroma, pravih kombinacij ni bilo na pretek.

V 67. minuti izenačenje, potem ko je podajo z desne izkoristil Dragan Jelić. Zatem je prvič igranje na slovenskih tleh izkusil mladi up Ezekiel Henty. Rudar je bil v drugem delu tekme sicer nekoliko več pri žogi, očitno pa se je to gostom tudi obrestovalo.

Tik pred koncem tekme drugi rumeni karton za domačina Amedeja Vetriha, kazenski strel za goste, iz katerega je Ivan Firer postavil končnih 2:1.

Škoda, kajti Novogoričani so točko izgubili v zadnjih minutah igre. Rudar se je znova predstavil kot zelo neugodna ekipa.

Sledi dvotedenski premor. Predvidoma 13. septembra pa nov dvoboj v Športnem parku – tokrat proti Celju.

 

ND GORICA – NK RUDAR 1:2 (1:0)

Strelci: Žigon 36./11-m; Jelić 66., Firer 88./11-m

Izključitev: Vetrih 88./Gorica