V dobri tekmi do točke v Ljubljani

Nova Gorica, 23.08.2014

Olimpija in Gorica sta se razšli brez golov

ND Gorica je v dobri in odprti tekmi v Ljubljani remizirala brez golov. Novogoričani so tako proti Olimpiji osvojili prvo letošnjo točko v gosteh, skupno četrto.

Belo-modri so podjetno odprli tekmo. Amedej Vetrih je v 14. minuti sprožil z razdalje, deset minut zatem odlične škarjice Dejana Žigona, a se je vratar Šeliga izkazal. Pri Olimpiji sta bila v prvem polčasu najbolj nevarna Andraž Šporar ter Nik Omladič, obakrat pa se je dobro znašel vratar Gorice Vasja Simčič.

Do odhoda na odmor beležimo še poskus Luke Majcna, ostalo je pri 0:0.

V nadaljevanju še bolj odprta tekma z več zaključnimi udarci. Pri Ljubljančanih je takoj na začetku zapretil Šporar, na drugi strani mu je odgovoril Tine Kavčič.

V 62. minuti se je po strelu Omladiča z obrambo izkazal Vasja Simčič. Ista akterja sta se srečala tudi nekaj trenutkov pozneje, dvoboj pa je znova pripadel gostujočemu vratarju.

Olimpija je bila v drugem delu igre več pri žogi, Gorica pa je uspešno zapirala prostor in preprečevala domače globinske žoge. Pri belo-modrih sta v končnici sprva do strela prišla Sandi Arčon, ki je vstopil v drugem polčasu, ter Amel Džuzdanović.

Posebej razburljiva je bila končnica tekme. Najprej zvit strel Šporarja, ki ga je Simčič ubranil, nakar je sledil protinapad Gorice, ki ga je preslabo zaključil Sandi Arčon. Vsekakor izjemna priložnost, a ostalo je pri 0:0.

 

NK OLIMPIJA LJUBLJANA – ND GORICA 0:0

ŠRC Stožice, Ljubljana

NK Olimpija: Šeliga, Jović, Rodić (81./Burgić), Matić, Šporar, Valenčič (71./Zajc), Delamea Mlinar, Omladič, Kapun, Bajrić, Mitrović.

ND Gorica: Simčič, Vetrih, Širok, Majcen, Žigon (69./Arčon), Kavčič, Džuzdanović, Jogan, Pasqualini (87./Makinwa), Vanin (73./Enow), Johnson.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)