Prva sezonska zmaga! 4:0!

Nova Gorica, 17.08.2014

Belo-modri nasuli štiri zadetke, dvakrat je bil uspešen Luka Majcen

ND Gorica je v domači tekmi proti ekipi Kalcer Radomlje z zmago 4:0 vknjižila prve točke v novi sezoni. Vsi goli so padli v drugem polčasu.

V začetni postavi domačih nekaj sprememb. Na klopi sta ostala Dejan Žigon in Sandi Arčon, ki sta bila doslej člana udarne enajsterice. Lorenzo Pasqualini je zaigral kot desni branilec, Tine Kavčič pa v zvezi vrsti.

Domači so pričeli podjetno. Sprva je iz obrata streljal Matija Širok zatem pa še Luka Majcen. V 17. minuti je za goste udaril Vrhunc, le nekaj trenutkov pozneje pa je z razdalje odgovoril Goričan Ronaldo Vanin. V prvem delu sta moštvi igrali enakovredno, manjšo terensko premoč so imeli domači.

Še pred polčasom je Stephen Makinwa zaradi poškodbe mesto na igrišču prepustil Dejanu Žigonu, ki je s poskusom zaključil prvi del igre.

V nadaljevanju prvi napad in takoj domače vodstvo. V gneči se je najboljše znašel Luka Majcen. Domači so do dvojne prednosti prišli v 66. minuti. Amel Džuzdanović je podal, Amedej Vetrih pa z glavo zadel z 2:0.

Po drugem zadetku so belo-modri še naprej napadali, imeli še nekaj obetavnih akcij, ki so jih zaključili Žigon, Johnson in Širok. Prav Matija Širok je v 87. minuti povišal na 3:0. Podal mu je Luka Majcen, ki je v protinapadu v sodnikovem dodatku postavil piko na i in 4:0.

Bravo, fantje, vztrajnost se izplača!

Naslednja tekma je v soboto ob 17. uri v Stožicah!

ND Gorica : NK Radomlje 4:0 (0:0)

Strelci: Majcen 46., 93., Vetrih 66., Širok 87.