Superpokal je pripadel Mariboru

Nova Gorica, 13.08.2014

Za ND Gorico je zadel Stephen Makinwa

Dvoboj za Superpokal Slovenije je v Športnem parku pripadel Mariboru z 1:4. Gostje so imeli na voljo kar dva strela z bele točke ter oba tudi realizirali. Goriški nogometaš Marco Modolo pa je v 70. minuti moral predčasno pod prho.

To so poudarki sredinega večera v Športnem parku, ki so ga Mariborčani odprli dobro, saj so zadeli že v 2. minuti prek mladega Damjana Vukliševiča. Novogoričani so kar nekaj časa potrebovali, da so si opomogli po začetnem šoku, a svoje igre niso dodobra razvili.

V 17. minuti je po prekršku vratarja Vasje Simčiča z enajstmetrovke zadel Dare Vršič.

V nadaljevanju dolgo časa pobuda belo-modrih. Poskusila sta Ronaldo Vanin in Amedej Vetrih. V 65. minuti je Gorica prišla do znižanja na 1:2. Po levi strani sta akcijo speljala Luka Majcen in Dejan Žigon, ki je podal na drugo vratnico. Tam je Stephen Makinwa žogo pospravil v mrežo.

Po zadetku so imeli domači še naprej pobudo, v gostujočem kazenskem prostoru pa je bil na dvomljiv način zrušen Matija Širok.

Vse domače upe pa je pokopala 70. minuta tekme, ko je sodnik morda neupravičeno dosodil strel z bele točke za Maribor, domačemu branilcu Marcu Modolu pa pokazal pot v slačilnico. Dare Vršič je povišal na 3:1.  

Gorica je sicer poskusila s prodori po bokih, aktiven je bil tudi novinec Lorenzo Pasqualini, ki na dresu nosi številko 29.

Končni izid je tik pred koncem z bližine postavil Nusmir Fajič.

 

SUPERPOKAL SLOVENIJE 2014

ND GORICA – NK MARIBOR 1:4 (0:2)

Strelci: Makinwa 65.; Vuklišević 2., Vršič 19./11-m, 77./11-m, Fajić 88.

ND GORICA: Simčič, Vanin, Širok, Modolo, Vetrih (od 63. Kavčič), Jogan, Arčon (od 46. Pasqualini), Johnson, Makinwa, Žigon, Majcen (od 86. Džuzdanović).

NK MARIBOR: Cotman, Stojanović, Vuklišević, Šuler, Viler, Sallalich (od 73. Mejač), Mertelj, Dervišević (od 84. Ndiaye), Vršič, Mendy (od 69. Zahović), Fajić.