Tudi tokrat za gol prekratki

Nova Gorica, 09.08.2014

ND Gorica z 1:2 klonila v Ljudskem vrtu; zadel je Stephen Makinwa

ND Gorica tudi v četrtem prvenstvenem poskusu ni prišla od točk. V Mariboru je bilo domače moštvo uspešnejše z 2:1.

Prvo priložnost so imeli domači prek Damjana Boharja. V 13. minuti pa so Novogoričani zadeli za vodstvo. Po kotu Dejana Žigona je bil pred vrati najbolj spreten Stephen Makinwa, ki je prvič začel tekmo v belo-modrem dresu.

Gorica je po doseženem golu zaigrala še bolj disciplinirano, tekalno dobro razpoložena, fantje so uspešno zapirali vse prehode do vratarja Vasje Simčiča. Maribor si do 36. minute ni priigral nobene priložnosti, tedaj pa je po predložku s strani z glavo izenačil Marcos Tavares.

Le štiri minute pozneje hiter protinapad vijoličnih, ki ga je za končnih 2:1 zaključil Bohar. Takoj je odgovoril goriški strelec Makinwa, ki pa mu tokrat ni uspelo zadeti.

Drugi del tekme se je začel precej razburljivo. Mariborčan Sallalich je z zahtevnim strelom zaposlil vratarja Vasjo Simčiča, ki je bil uspešen. Poskusila sta tudi Rajčevič in Filipović, za Gorico pa se je do obetavne žoge dokopal Luka Majcen.

Domači so bili za odtenek podjetnejši, pri Novogoričanih pa beležimo strela Makinwe in Ronalda Vanina. V zaključku tekme pritisk Gorice za izenačenje. Poskusila sta Mfon Johnson in Tilen Nagode, a je za točko ob koncu zmanjkalo moči.

Zanimivo, da so belo-modri vse tekme izgubili z golom razlike. Ekipa bo sedaj vse moči usmerila v pripravo na Superpokalni nastop, ki bo v sredo v Športnem parku.

 

NK MARIBOR – ND GORICA 2:1 (2:1)

Maribor, Ljudski vrt

Strelci: Tavares 35., Bohar 40.; Makinwa 13.

NK Maribor: Handanović, Mejač, Rajčević, Šuler, Viler, Sallalich (81./Vršič), Mertelj, Filipović, Bohar, Tavares (73./Mendy), Zahović (85./Fajić).

ND Gorica: Simčič, Vanin (77./Širok), Jogan, Kavčič, Enow, Arčon (58./Osuji), Johnson, Vetrih, Žigon, Makinwa (62./Nagode), Majcen. Na klopi so bili: Štrukelj, Codromaz, Kolenc, Džuzdanovič.