Primorski derbi pripadel gostom

Nova Gorica, 03.08.2014

Novogoričani še naprej talci neučinkovitosti

V Novi Gorici se je odvijal 67. primorski derbi, ki je z minimalnih 1:0 pripadel Koprčanom. ND Gorica tako še naprej ostaja brez točke, ponovno pa ji je zagodla neučinkovitost.

V začetni postavi domačih brez izdatnih sprememb. Na klopi se je prvič znašel novi Nigerijec Stephen Makinwa. Začetek je minil v previdni igri z obeh strani. Za domače je prvi streljal Marshal Mfon Johnson, sledil mu je Sandi Arčon.

V 18. minuti je Arčon sprožil z razdalje, a čez vrata. Pri gostih je nato zgrešil Jaka Štromajer, pri domačih pa beležimo poskus Luke Majcna Ostalo je pri 0:0. Do zaključnih minut prvega dela šahovska partija brez izrazitih priložnosti.

Koper je do odločilne prednosti prišel v 41. minuti, ko je z razdalje natančno meril Mitja Lotrič. Ta igralec je že lani odločil derbi v Novi Gorici.

Drugi polčas se je začel s priložnostjo Luke Majcna, ki iz bližine ni uspel izenačiti. Novogoričani so sicer imeli pobudo, a si konkretnih priložnosti vse do zaključka tekme niso priigrali. Na sredini polčasa dve menjavi pri belo-modrih. Vstopila sta novinec Stephen Makinwa ter Tine Kavčič, na klop pa sta odšla Amel Džuzdanovič ter Marshal Johnson.

V 78. minuti so imeli domači kar dve lepi žogi za izenačenje. Sprva je streljal Makinwa, a je koprski vratar odbil, po kotu pa je poskusil še Marco Modolo. Obleganje gostujočega gola se je nadaljevalo, toda Vetrih, Jogan in ponovno Makinwa niso bili dovolj natančni. Ostalo je pri 0:1. Streli na vrata – 10:4.

ND Gorico sedaj čaka dvojni spored z Mariborom. Najprej sobotno gostovanje v Ljudskem vrtu za prvenstvene točke, 13. avgusta pa v Športnem parku za Superpokalno lovoriko.

 

ND Gorica : FC Luka Koper 0:1 (0:1)

Strelec: Lotrič 41.