Kljub lepim priložnostim, iz Novega mesta brez točk

Nova Gorica, 27.07.2014

Zadel je Sandi Arčon, skupaj kar 17 strelov na domača vrata

ND Gorica je v Novem mestu ostala praznih rok, potem ko je zopet prikazala dobro igro. Takoj na začetku je dvakrat nase opozoril razpoloženi mladi up Amel Džuzdanović, a mu je veselje preprečil domači vratar Obradović. Ta je branil zelo dobro, saj so imeli Novogoričani kar 17(!) strelov na domača vrata, zadeli pa le enkrat.

Priložnost za Krko je zatem imel Jaka Ihbeisheh, toda Vasja Simčič se je izkazal. Do polčasa so za belo-modre streljali še Marco Modolo, ki je poskusil dvakrat, Amedej Vetrih in znova Amel Džuzdanović.

V 51. minuti vodstvo za Gorico. Džuzdanović je podal, Sandi Arčon pa z glavo zatresel domačo mrežo. Toda odgovor Krke je bil nenaden, saj je nekoliko slabo posredovanje gostujoče obrambe izkoristil Ihbeisheh. Po zadetku je v dolenjski prestolnici začelo močno deževati, kar pa se na igri ni poznalo. Dinamično tekmo je še enkrat več poskusil začiniti mladi Džuzdanović, ki je dobro streljal, a za las mimo vrat.

Končni izid je tik pred koncem postavil šele 16-letni Kramarič. Ta je izkoristil grobo napako vratarja Simčiča, ki se je sicer v prejšnjih akcijah izkazal. Statistika: streli 10:17, koti 2:12.

ND Gorica naslednjo tekmo igra v nedeljo 3. avgusta ob 20. uri proti Kopru. Primorski derbi bo v Športnem parku.

 

NK Krka : ND Gorica 2:1 (0:0)

Stadion Portoval, sodniki: Balažič (Ljubljana), Kordež (Ravne na Koroškem), Pospeh (Petrovče).

Strelci: 0:1 Arčon (51.), 1:1 Ihbeisheh (53.), 2:1 Kramarič (89.).

Krka: Obradović, Žugelj, Diallo, Dežmar, Ihbeisheh, Carević (od 90. Kramar), Jurić, Kastrevec (od 80. Novosel), Mojstrovič, Perić (od 73. Kramarič), Fuček.

ND Gorica: Simčič, Modolo, Jogan, Vanin, Širok (od 90. Nagode), Vetrih, Arčon (od 66. Enow), Johnson, Džuzdanović, Majcen, Žigon (od 83. Osuji).

Rumeni kartoni: Jurić, Kastrevec, Carević.