Uvod v prvenstvo se ni iztekel po željah

Nova Gorica, 20.07.2014

Minimalni poraz z Domžalami

ND Gorica je svojo 24. sezono v elitni državni ligi pričela s porazom. V Športnem parku so bile z minimalnih 0:1 uspešnejše Domžale. Tekme si sledijo – že v četrtek povratna evropska preizkušnja proti Moldeju.

Domači so sicer pričeli podjetno, ko je Sandi Arčon v 9. minuti z desne strani meril mimo vrat. Že v naslednjem napadu so Domžalčani dosegli zmagoviti gol. Podajo v kazenski prostor je z glavo v zadetek spremenil 19-letni Alen Ožbolt.

Belo-modri so nato iskali gol za izenačenje. Tako je 16. minuti merilne naprave preizkušal Matija Širok, v 34. minuti pa je po podaji Dejana Žigona dobro streljal Luka Majcen, toda z obrambo se je izkazal vratar Vidmar. Že v 23. minuti je z igre zaradi poškodbe moral Mfon Johnson, zamenjal pa ga je mladi Jaka Kolenc.

Do odhoda na odmor beležimo še poskus Živca pri gostih ter Žigona pri domačih.

V nadaljevanju sprva menjava. Ronaldo Vanin je zaradi udarca ostal v slačilnici, na njegovo mesto pa je stopil mladi Nigerijec Bede Amarachi Osuji. Zanj je to debi v Prvi ligi.

Novogoričani so tudi tokrat, tako kot na Norveškem, imeli težave z realizacijo. Tako beležimo dva strela Žigona, in sicer v 47. in 63. minuti. Poskusil je tudi Osuji, v 71. minuti pa je debi na prvoligaških zelenicah doživel tudi Tilen Nagode. V zaključku tekme je s strelom znova poskušal Majcen, pridružila sta se mu tudi Širok in Jogan, a je ostalo pri zmago gostov.

 

ND Gorica : NK Domžale 0:1 (0:1)

Športni park, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Gornja Radgona), Vidali (Gračišče).

Strelec: 0:1 Ožbolt (10.).

ND Gorica: Simčič, Enow, Modolo, Vetrih, Širok, Majcen, Žigon, Arčon (od 70. Nagode), Jogan, Vanin (od 46. Osuji), Johnson (od 23. Kolenc).

NK Domžale: Vidmar, Skubic, Horić, Požeg Vancaš, Živec, Parker (od 80. Podlogar), Ožbolt (od 64. Aneff), Majer, Kanža, Korun in Husmani (od 58. Jelar).

Rumena kartona: Enow; Jelar.