Molde FK letošnji prvi evropski tekmec Gorice

Nova Gorica, 23.06.2014

Belo-modre čaka pot na sever - Molde trenutno zanesljivo vodi v norveškem prvenstvu

ND Gorica je dobila prvega evropskega tekmeca. To je norveški klub Molde FK.

Molde FK (Molde Fotballklubb) je lani tretjič osvojil pokal Norveške, potem ko je v finalu premagal bolj sloviti Rosenborg iz Trondheima. V prvenstvu je končal na šestem mestu. Donedavnega je bil trener kluba sloviti napadalec Ole Gunnar Solskjaer.

V sezoni 1999/2000 je Molde edinkrat doslej nastopal v UEFA Ligi prvakov. Zadnjič pa so v evropskih tekmovanjih igrali lani, ko so v play-offu za preboj v UEFA Evropsko ligo z 0:2 in 0:3 izgubili proti ruskem klubu FC Rubin iz Kazana.

Za Molde je med leti 2004 in 2007 nastopal tudi nekdanji branilec ND Gorice in član slovenske reprezentance Matej Mavrič Rožič.

Norvežani igrajo državno prvenstvo od spomladi do jeseni. Trenutno so odigrali 13 krogov letošnjega prvenstva, s 30 točkami pa je na prvem mestu ravno Molde FK. Pred drugouvrščenim klubom ima šest točk prednosti. Naslednja tekma bo 5. julija.  

Za zdaj velja, da bo prva tekma 17. julija na modernem Aker Stadionu v Moldeju, ki sprejme 11.800 gledalcev, povratna pa 24. julija v Športnem parku v Novi Gorici.