Za konec še zmaga v Celju

Nova Gorica, 25.05.2014

Že 18. gol Massima Code in prvenec Gonzala Mastrianija

ND Gorica je na zadnji tekmi sezone z 2:0 premagala Celje in tako prvenstvu zaključila na četrtem mestu. Zadela sta Mastriani in Coda.

Ekipa belo-modrih je bila precej spremenjena. Prve prvenstvene nastope sta zabeležila vratar Ivan Cacchioli ter mladi up Amel Džuzdanović (oba vso tekmo), v drugem polčasu pa je drugič v sezoni zaigral Jaka Kolenc.

Belo-modri so nevarno zapretili prek Matije Široka v 20. minuti, ko je branilec streljal z 20 metrov. V 43. minuti je z glavo poskusil Massimo Coda, a je ostalo pri 0:0.

V nadaljevanju sprva strel Celjana Benjamina Verbiča, v 50. minuti pa vodstvo Gorice. Coda je na robu kazenskega prostora našel Gonzala Mastrianija, ki je premagal vratarja Celjanov Kotnika.

Končni rezultat tekme je v 79. minuti postavil Massimo Coda. To je njegov 18. zadetek v sezoni. Podal mu je Daniele Bazzoffia.

Kot rečeno, je Gorica sezono zaključila na 4. mestu. Podrobna statistika sezone pa v naslednjih dneh.  

 

NK CELJE – ND GORICA 0:2 (0:0)

Strelca: Mastriani 52., Coda 79.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Centrih, Verbič , Korošec ( 71./Marcius), Gobec, Miškić ( 68./Šporn), Žagar Knez, Vasov , Zajc, Rajsel ( 59./Vidmajer).

ND Gorica: Cacchioli, Bationo (78./Johnson), Širok, Coda, Mastriani, Kavčič, Džuzdanović, Jogan, Enow (46./Celcer), Bazzoffia, Vicente (46./Kolenc).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)