Na zadnji domači tekmi poraz

Nova Gorica, 17.05.2014

Za Gorico je zadel Lapadula

ND Gorica je v zadnji domači tekmi to sezono klonila proti Mariboru z 1:2, potem ko je do 83. minute vodila z 1:0.

Belo-modri so začeli v spremenjeni postavi brez Code, Bonipertija in kaznovanega Berardocca, ter z Vetrihom na klopi.

V prvem delu smo spremljali dinamično igro. Za domače je v 13. minuti po dobrem skoku branilec Marco Modolo zadel vratnico, kar trikrat pa je poskusil Gianluca Lapadula. Vse do odhoda z igrišča v 60. minuti je bil zelo razpoložen za igro.

V 17. minuti je meril tik mimo vratnice, v 28. pa ni bil dovolj natančen s strelom z glavo. Torinčan se je dvakrat za strel določil tudi pred odhodom na odmor, a brez uspeha.

V nadaljevanju podobna predstava. Novogoričani so prišli do prednosti v 50. minuti, ko se je do žoge dokopal Bazzoffia, lepo jo je sprejel Lapadula in ukanil vratarja Cotmana. To je bil enajsti prvenstveni gol za Lapadulo in skupno 14. v sezoni.  

Domači so bili bolj podjetni, takoj po vodilnem golu pa se je z odločno obrambo izkazal vratar Gorice Alex Cordaz, ki je ubranil neoviran strel Cvijanovića.

Gorica je v nadaljevanju imela več prostora v napadalnih akcijah, a ga ni izkoristila. Mariborčani pa so v zadnjih minutah preobrnili potek tekme. V 84. minuti je z glavo zadel Živko, le tri minute pozneje pa je bil uspešen še Stojanovič. Do konca srečanja je za belo-modre poskusil Jogan, toda ostalo je pri zmagi gostov.

 

ND Gorica : NK Maribor 1:2 (0:0)

Strelca: Lapadula 50.; Živko 83., Stojanovič 86.