Primorski derbi minil po okusu gostov

Nova Gorica, 10.05.2014

 

V predzadnji domači tekmi v letošnjem prvenstvu je Gorica klonila proti Luki Kopru z 0:1. Odločil je izjemen zadetek Mitje Lotriča v 30. minuti.

Belo-modrim v zadnjem obdobju ne gre vse po načrtih. Do upeha jim tokrat nista pomagali niti izdatna premoč v posesti žoge (60:40) niti več strelov na nasprotnikov gol (12:8).

Gorica brez branilca Favallija in z nekaj spremembami v postavi je boljše odprla tekmo – Alen Jogan je z glavo zgrešil cilj. Koper je odgovoril s poskusoma Guberca in Štulca, nakar je za domače dvakrat streljal Lapadula.

V 30. minuti odločilni trenutek. Štromajer je s peto lepo podal Lotriču, ki je z vole-udarcem izjemno premagal Cordaza. Na drugi strani je dober, a premalo natančen udarec uspel Massimu Codi, do odmora pa sta za belo-modre poskusila še Širok in Finocchio.

V nadaljevanju večja terenska premoč belo-modrih. Ti so vseskozi pletli mrežo okrog gostujočih vrat, medtem ko je Koper igral defenzivno in prežal na hitre protinapade. Za Gorico so streljali Johnson, Misuraca, Gigli.

V 70. minuti je zelo lepo poskusil Mastriani, a je bil vratar Simčič na mestu. Dobro žogo za izenačenje je ob koncu imel na nogah Širok, ki pa je streljal čez vrata.

Do konca prvenstva so še tri tekme. Že v torek v Ljubljani proti Olimpiji.

ND GORICA : FC LUKA KOPER 0:1