Poker v Športnem parku: četrta zmaga nad Zavrčem

Nova Gorica, 03.05.2014

Zadeli so Misuraca, Danilevičius in dvakrat Boniperti

Novogoričani so še četrtič v sezoni ugnali Zavrč. V Športnem parku je bilo 4:0. Dvakrat je zadel Filippo Boniperti.

Gorica brez prvih strelcev Code in Lapadule ter s povratnikoma v obrambi Joganom in Modolom, je začela poletno. Alen Jogan je v 8. minuti poslal žogo mimo vrat, že v naslednjem napadu pa se je prvič izkazal v zadnjem času poškodovani Filippo Boniperti.

Torinčan je prejel podajo Finocchia ter premagal gostujočega vratarja. Boniperti je zatem poskusil še enkrat.

V 19. minuti beležimo poskus Amedeja Vetriha, po prvi priložnosti za Zavrč pa so domači prek Bonipertija v 25. minuti povedli z 2:0. Po prodoru je žoga zadela enega od gostujočih branilcev in končala v mreži. To je bil 4. gol Bonipertija v Prvi ligi.

Zavrč je do svojih minut prišel po prejetem drugem golu. Tudi trije zaporedni streli jim niso prinesli uspeha. Do odhoda na odmor beležimo še poskus Berardocca pri domačih in Smrekarja pri gostih.

Kljub lepi prednosti se belo-modri niso zadovoljili in še naprej pletli napade na vrata Zavrča. Tako je Misuraca streljal že v prvem napadu drugega polčasa, a brez uspeha. Le-tega mu je prinesel poskus v 62. minuti. Tedaj je po odbiti žogi dosegel vodstvo za 3:0.

Končni rezultat tekme pa smo videli v 68. minuti. Gostujoči vratar je podrl Danilevičuisa, Litvanec z bogato igralsko kariero pa je zadel strel z bele točke.

Do konca tekme nismo več videli izrazitih priložnosti. Za domače je streljal še Finocchio, za goste pa Fuček. Ostalo je pri 4:0. To je 14. zmaga Gorice v sezoni.

Gorica že v sredo gostuje v Velenju pri Rudarju.

 

ND Gorica – NK Zavrč 4:0 (2:0)

Športni park, sodniki: Mežnar (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Friš (Sladki Vrh).

Strelci: 1:0 Boniperti (9.), 2:0 Boniperti (26.), 3:0 Misuraca (63.), 4:0 Danilievičius (69./11 m).

ND Gorica: Cordaz, Vetrih (od 79. Johnson), Boniperti (od 66. Bazzoffia), Finocchio, Jogan, Vanin, Favalli, Berardocco, Misuraca, Modolo, Danilievičius (od 75. Mastriani).

NK Zavrč: Fink, Roškar (od 48. Fuček), Murko, Šafarić, Smrekar, Kelenc, Sambolec, Kurbus, Dugolin, Golubar (od 62. Vaš), Težak (od 77. Čeh).

Rumeni kartoni: Boniperti, Modolo; Murko, Kurbus.

Rdeč karton: Murko (88.)/Zavrč.