ND GORICA V FINALU POKALA SLOVENIJE!

Nova Gorica, 02.04.2014

Belo-modri so se v veliki finale prebili prvič po letu 2005

ND Gorica se je z domačo zmago z 2:1 proti Rudarju prvič po devetih letih uvrstila v veliki finale Pokala Slovenije.

Pričetek pokalnega dvoboja je sicer ponudil precejšnjo mero aktivne igre, priložnosti pa znova med istima nasprotnikoma ni bilo na pretek.

Po dobrih desetih minutah igre so gostje blokirali udarec prvega domačega strelca Massima Code, ki se je v preteklih dneh spopadal s poškodbo. V 16. minuti je prosti strel Velenjčana Mateja Eterovića končal v naročju domačega vratarja Alexa Cordaza.

Coda je imel v 23. minuti znova priložnost v prodoru, a preslabo streljal. Igra je sicer poteka med obema kazenskima prostoroma.

Belo-modri so do prednosti prišli v 28. minuti. Gianluca Lapadula je na levi strani v višini kazenskega prostora prišel do žoge, dvakrat nakazal strel, tretjič pa silovito sprožil po tleh ter z roba kazenskega prostora premagal gostujočega vratarja Rozmana.

Nato je do odhoda na odmor pobudo prevzela ekipa Rudarja, ki pa si, razen strela Leona Črnčiča v 43. minuti, izrazite priložnosti ni priigrala.

V nadaljevanju pritisk Velenjčanov. V 61. minuti je Podlogar po prostem strelu in odbiti žogi rezultat izenačil na 1:1. Novogoričani so imeli nato priložnost, ko je Vetrih z glavo meril čez vrata. Rudar je vseskozi pritiskal na domač gol, medtem ko so belo-modri poskušali finale potrditi iz protinapadov.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 85. minuti. Tedaj so gostje v lastnem kazenskem prostoru igrali z roko. Zanesljiv izvajalec 11-metrovke je bil Gianvito Misuraca.

Veselje po koncu srečanja je bilo v domačem taboru veliko. Tudi navijaška skupina Terror boys se je predstavila z odličnim navijanjem. Po zmagovitem zadetku Misurace so začeli vzklikati: ''Vsi v Koper'!' ter ''Gremo v finale!''.

Finale Pokala Slovenije bo 21. maja na stadionu Bonifika v Kopru.

 

ND Gorica : NK Rudar 2:1 (1:0)

Športni park, sodniki: Mertik (Odranci), Klančnik (Slovenj Gradec), Kovačič (Preserje).

Strelci: 1:0 Lapadula (29.), 1:1 Podlogar (62.), 2:1 Misuraca (87., 11-m).

Gorica: Cordaz, Vanin, Favalli, Vetrih (od 86. Berrardoco), Modolo, Jogan, Lapadula (od 68. Bazzoffia), Vicente, Coda, Misuraca, Boniperti (od 57. Finocchio).

Rudar: Rozman, Krefl, Bubalović, Knezović (od 78. Kocić), Klinar, Podlogar, Radujko, Firer, Rotman (od 63. Rošer), Črnčič, Eterović.

Rumeni kartoni: Vicente, Vanin, Jogan, Finnochio; Rotman, Radujko, Krefl.