Mladinci pokazali zobe Rusom

Nova Gorica, 09.12.2013

V četrtek 5. decembra se je v Športnem parku predstavila nacionalna ruska akademija Konoplev Football Academy, ki je bila ustanovljena s strani ruskega milijonarja Romana Abramoviča.

Rusi so v začetku decembra prišli na večtedenske priprave v Slovenijo, kjer tudi iščejo tekmece za igranje prijateljskih tekem. Akademija je bila ustanovljena s strani lastnika Chelseja - Romana Abramoviča - z namenom ustvarjanja najboljših igralcev za igranje v članski ruski reprezentanci. Več o akademiji lahko najdete na spodnji povezavi: 

http://www.footballacademy.ru/eng/about/

 

HIT GORICA U19: KONOPLEV FOOTBALL ACADEMY U18    2:2

strelca: Božič, Vižintin

 

Tekma proti Rusom, ki so nastopili z letniki 1996 in nekaj 1997, je bila organizirana na glavnem igrišču Športnega parka, kjer so naši mladinci pokazali izredno kombinatorno predstavo in bili v večjem delu tekme tudi boljši nasprotnik. Nadvlado v prvem delu tekme so unovčili z zadetkom Matije Božiča. Padec koncentracije v zadnjih minutah polčasa pa so izkoristili Rusi in izid izenačili praktično iz edinega strela na gol. Drugi polčas je začela bolje ruska ekipa in po hitrem protinapadu tudi povedla z 2:1. Končni izid je postavil Blaž Vižintin po lepem strelu iz voleja. 

Kapetan domače ekipe Bine Kavčič je po tekmi povedal: "Tekmo smo si želeli zmagati, zato je bil tudi naš pristop pravi. V tekmo smo pristopili zelo agresivno in to se nam je tudi obrestovalo, saj smo hitro povedli. Dobro je bilo to, da nas prvi gol ni uspaval in smo tako narekovali ritem tekme do 43. minute. Ustvarili smo si veliko priložnosti, ki jih nismo uspeli izkoristiti. Naš padec v igri v zadnjih treh minutah igre pa so ruski igralci izkoristili in nam zabili gol. Drugi polčas smo nadaljevali dobro, vendar smo spet dobili prepoceni zadetek v prvih minutah polčasa. Nato smo zopet prevzeli narekovanje tempa in v nadaljevanju tudi izenačili. Mislim, da bi si glede na prikazano na igrišču zaslužili zmago. Realizacija je zatajila, kot že večkrat letos v prvenstvu. To je bila za nas izredno dobrodošla tekma, saj močni tekmeci služijo za boljši nogometni razvoj."

slika8.jpg slika1.jpg slika3.jpg slika5.jpg slika6.jpg slika7.jpgIK.jpg