Belo-modri jesen zaključili s tremi zaporednimi zmagami

Nova Gorica, 07.12.2013

Massimo Coda je dosegel že enajsti letošnji gol

ND Gorica je izpolnila cilj, ki si ji ga je zastavila pred zadnjimi tremi gostovanji. V Novem mestu je zabeležila tretjo zaporedno zmago in s tem uspešno zaključila z jesenskim delom prvenstva. Belo-modri ostajajo v dobrem položaju v boju za državni naslov.

Že v tretji minuti tekme je drugi strelec ekipe Gianluca Lapadula nevarno meril z glavo. To ni bilo dovolj za vodstvo gostov, ki so do prednosti vendarle prišli deset minut pozneje. Najboljši strelec moštva Massimo Coda je prodrl pred domača vrata in neubranljivo zadel.
To je že njegov 11. prvenstveni gol.

Po vodilnem zadetku beležimo nov poskus Lapadule, nakar je za Krko streljal Novogoričan Saša Ranič. Vratar Alex Cordaz je žogo ubranil. V 30. minuti so imel Novomeščani dva poskusa, pri belo-modrih pa so do zaključka prvega dela streljali še Welle Ndiaye, Coda in Lapadula.

V nadaljevanju vnovičen poskus domačina Raniča, ki je zletel mimo Novogoriških vrat. Povratnik v moštvo belo-modrih Bruno Vicente je nato sprožil v 53. minuti, nekaj pozneje je svojo natančnost preizkusil tudi Alen Jogan, a se izid ni spremenil.

Po tej zmagi igralci odhajajo na zaslužen premor. Spomladanski del prvenstva se prične konec februarja ali v začetku marca 2014. Gorica bo prvo tekmo igrala doma z Domžalami.

NK Krka – ND Gorica 0:1 (0:1)

Stadion Portoval, sodniki: Habjanič (Murska Sobota), Smej (Fokovci) in Šinkovec (Maribor).

Strelec: 0:1 Coda (14.).

NK Krka: Obradović, Radulović, Košnik (od 70. Marošević), Ihbeisheh, Ejup (od 76. Vučkić), Dežmar, Kramar (od 60. Volarič), Zeljković, Kastrevec, Ivanković, Ranič.

ND Gorica: Cordaz, Širok, Coda, Lapadula (od 87. Živec), Ndiaye (od 81. Vetrih), Jogan, Vanin, Bazzoffia (od 74. Modolo), Vicente, Berardocco, Gigli.

Rumeni kartoni: Radulović; Lapadula, Vicente, Vanin.