Prvenec Tineta Kavčiča za točko v Domžalah

Nova Gorica, 28.09.2013

Domžale in Gorica brez zmagovalca

Gorica se iz Domžal vrača s točko, za katero je krstni zadetek med člani dosegel 19 letni branilec Tine Kavčič. Novogoričani bi si po prikazanem zaslužili več. Massimo Coda je v 54. minuti tudi zastreljal enajstmetrovko.

Belo-modri so pričeli kot običajno. Massimo Coda je v prve četrt ure tekme kar trikrat udaril proti domačim vratom. Pri strelih se mu je pridružil tudi Welle Ndiaye. Gorica je sicer nastopila brez kaznovanega Alena Jogana, Matije Široka in tudi brez Saše A. Živca. Prvič je od začetka zaigral Abel Gigli.

Zatem so prek Erika Janže zapretili tudi domači. Gostom sta se pobuda in večja aktivnost obrestovali v 29. minuti. Z desne strani je predložek poslal Alessandro Favalli, z glavo pa je zadel Tine Kavčič. To je prvi članski gol zelo perspektivnega branilca Gorice.

Do odhoda na odmor je za Domžale dvakrat poskušal Zeni Husmani, a brez nevarnosti za vratarja Alexa Cordaza.

V nadaljevanju sprva zelo razburljivo. Boljše so drugi del tekme pričeli Domžalčani. V 53. minuti je po lepi akciji zadel Jousha Parker. Toda le minuto zatem so imeli Novogoričani na voljo strel z bele točke, saj so domači branilci podrli Danieleja Bazzoffio. Massimo Coda ga ni izvedel dovolj dobro in vratar Domžal Nejc Vidmar je strel ubranil.

Igra se je nato nekoliko umirila. Domžale so poizkušale še z nekaterimi nenevarnimi streli, medtem ko je pri Novogoričanih v 69. minuti znova neuspešno sprožil Coda. V končnici dvoboja sta za belo-modre streljala še Bruno Vicente ter Gianluca Lapadula, a ostalo je pri 1:1.

Po točki v Domžalah Goričani sedaj doma pričakujejo presenetljivi Zavrč, ki so ga enkrat že premagali.

Domžale : Gorica 1:1 (0:1)

Športni park, sodniki: Žnidaršič, Ajdovec (oba Kranj) in Prelog (Preddvor).

Strelca: 0:1 Kavčič (29.), 1:1 Parker (54.)

Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, Požeg-Vancaš, S. Vuk (od 89. G. Vuk), Parker, Majer (od 80. Banović), Janža, Gabrić (od 81. Mijić), Korun, Husmani.

ND Gorica: Cordaz, Vetrih (od 76. Lapadula), Coda (od 85. Danilievičius), Ndiaye (od 62. Addae), Kavčič, Vanin, Bazzoffia, Favalli, Vicente, Misuraca, Gigli.

Rumeni kartoni: Janža; Misuraca, Danilievičius.

Rdeč karton: /.