Gorica z dvema zadetkoma do četrte prvenstvene zmage

Nova Gorica, 14.09.2013

Zadela sta Gianvito Misuraca ter Daniele Bazzoffia. Vratar Alex Cordaz ubranil enajstmetrovko.

Gorica je v dinamični tekmi v Športnem parku z 2:0 premagala Celje in zabeležila četrto prvenstveno zmago v letošnji sezoni. Prvenec v dresu belo-modrih je dosegel Gianvito Misuraca, tri točke pa je s svojih drugim sezonskim golom potrdil Daniele Bazzoffia.

Uvodno obdobje srečanja, ki so ga domači odigrali brez Matije Široka (zdravstvene težave), je minilo v šahovski partiji na sredini igrišča. Nobena od ekip si ni priigrala izrazite priložnosti, in sicer vse do sredine polčasa.

Tedaj sta pri Goričanih poskusila Bruno Vicente in Alen Jogan, že v naslednji resni akciji pa so domači povedli. V spodnji desni kot je zadel Gianvito Misuraca. To je bil prvi zadetek nekdanjega mladega italijanskega reprezentanta v Prvi ligi. Do konca polčasa sta pri Celjanih streljala Miha Zajc in Benjamin Verbič, rezultat pa se ni spremenil.

Pričetek drugega dela je bil precej razburljiv. Celjan Tadej Vidmajer je v četrti minuti nadaljevanja storil prekršek nad Amedejem Vetrihom in moral z igrišča. Gorica je prevzela iniciativo, čez vrata je streljal Bruno Vicente.

Domači so nato nekoliko umirili igro, a kljub temu prišli do udarcev na gostujoči gol. Sprožili so Saša Aleksander Živec, Alessandro Favalli ter Massimo Coda, ki je bil premalo natančen v 77. minuti. Domačim nogometašem bi se kmalu ponovila bližnja zgodovina, ko so prejeli zadetke v končnici tekme. Pet minut pred koncem je namreč Alen Jogan s prekrškom zaustavil celjskega igralca Williama Franklina Vicenteja, tako da je sledil strel z bele točke.

Domači vratar Alex Cordaz se je izkazal in ubranil enajstmetrovko Sebastjanu Gobcu. Odlično reakcijo Cordaza je že v naslednjem napadu nadgradil Daniele Bazzoffia. Ta je po protinapadu zadel za 2:0.

Goričani so tako s premočjo na igrišču in dvema zadetkoma prišli do nove prvenstvene zmage. Že sredi tedna bodo belo-modri igrali na Koroškem, ko v Pokalu Slovenije gostujejo v Dravogradu.

 

ND Gorica : Celje 2:0 (1:0)

Športni park, sodniki: Perić (Kranj), Kovačič (Preserje) in Švarc (Ivančna Gorica).

Strelca: 1:0 Misuraca (35.), 2:0 Bazzoffia (86.).

Gorica: Cordaz, Vetrih, Coda (od 88. Danilievičius), Lapadula (od 71. Bazzoffia), Živec, Kavčič, Jogan, Vanin, Favalli, B. Vicente (od 75. Berardocco), Misuraca.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Verbič (od 65. W. Vicente), Jugović, Korošec, Gobec, Zajc, Žurej (od 82. Jovanović), Vidmajer, Čadikovski (od 54. Centrih).

Rumeni kartoni: Vicente, Jogan, Favalli; Zajc, Čadikovski.

Rdeč karton: Vidmajer (50.).