Druga zaporedna zmaga

Nova Gorica, 11.05.2013

Prvenec Boštjana Freliha in 13. gol Dejana Žigona

ND Gorica je pred domačim občinstvom z 2:0 ugnala Aluminij in dosegla še drugo zaporedno zmago. Dejan Žigon je zadel že trinajstič v sezoni, mladi Boštjan Frelih pa se veseli prvenca med najboljšimi.

Domači so krenili odločno in že v 3. minuti je zapretil Matija Širok. Sledil je strel Amedeja Vetriha, kmalu zate pa še poskusa Saše Aleksandra Živca in Uroša Celcerja. Kljub napadom se izid ni spremenil. Pri Aluminiju sta poskušala Matic Črnic in Robert Kurež.

Novogoričani so kontrolirali igro in bili boljši nasprotnik. Tako sta se do odhoda na odmor za strel določila tudi Miha Gregorič in Miha Mevlja.

Do odločitve je prišlo v drugem delu. V 60. minuti je naprej izjemno natančno prosti udarec izvedel Dejan Žigon, dvanajst minut pozneje pa so se belo-modri veselili še drugič. Po podaji Welleja Ndiayeja je zadel Boštjan Frelih. Ta je na zelenico Športnega parka vstopil le deset minut prej.

Pri gostih je med obema domačima goloma streljal Matic Črnic, prav takrat pa je za domače znova poskusil Miha Mevlja.

Do konca tekme se je nato igra umirila, Gorica pa je zasluženo prišla do devete zmage v tem prvenstvu.

Goričani v torek ob 20. uri gostujejo na Bonifiki, v soboto ob 17. uri pa gostijo Triglav.

Gorica : Aluminij 2:0 (0:0)

Športni park, sodniki: Balažič (Ljubljana), Klančnik (Slovenj Gradec) in Povšnar (Zagorje ob Savi).

Strelca: 1:0 Žigon (60.), 2:0 Frelih (72.).

Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih, Širok, Šturm (od 79. Bremec), Žigon, Živec (od 63. Frelih), M. Mevlja, Gregorič, Ndiaye (od 82. Praprotnik), A. Jogan.

Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo, Kurež, Bloudek, Žagar-Knez (od 81. Medved), Spahić (od 74. Lonzarić), Drevenšek (od 88. Vrbanec), Jovanovič, Rešek, Črnic.

Rumeni kartoni: Širok; Drevenšek, Spahić, Črnic.