Gorica z dobro igro do domače točke proti Olimpiji

Nova Gorica, 27.04.2013

Enajsti gol Dejana Žigona

Goriški nogometaši so v domačem nastopu osvojili pomembno točko proti ekipi z vrha – Olimpiji. Za belo-modre je zadel Dejan Žigon, gostje pa so izenačili deset minut zatem z bele točke.
 
Dvoboj so Novogoričani začeli poletno. Prvi je zapretil Amedej Vetrih, v šesti minuti je poskusil Dejan Žigon. Tudi Jani Šturm je preizkusil merilne naprave, za goste pa je prvi streljal branilec Aris Zarifović. V nadaljevanju je bila več pri žogi Olimpija, a do konkretnih priložnosti niso prišli.

Žigon je v 27. minuti s prostega udarca zadel za 1:0 in tako dosegel že svoj 11. gol letos. Kmalu zatem je streljal Trifković, a je Vasja Simčič odlično posredoval. Olimpija je izenačila v 38. minuti. Domači igralec Jean Mbida je igral z roko, z bele točke pa je bil uspešen Nikola Nikezić, ki je pred leti navduševal tudi v belo-modrem dresu.

V nadaljevanju nekoliko bolj prevodna igra z obeh strani. Žigon je sredi polčasa ponovno zapretil s prostega strela, medtem ko je za Olimpijo poskusil Boban Jovič.  V zaključku je bilo srečanje zopet živahnejše. Vratar Simčič je odlično posredoval po strelu Andraža Šporarja, medtem ko je pri Gorici poskusil Boštjan Frelih.

Vsekakor spodbudna predstava in dober rezultat za Gorico, ki naslednje srečanje igra v soboto v Celju. Naslednja domača tekma pa belo-modre čaka 11. maja ob 17. uri proti Aluminiju.

Gorica : Olimpija 1:1 (1:1)

Športni park, sodniki: Skomina (Koper), Žunič (Kranj) in Ul (Šentilj v Slovenskih goricah).

Strelca: 1:0 Žigon (28.), 1:1 Nikezić (38./11 m).

Gorica: Simčič, Vetrih (od 79. Kadrija), Širok, Šturm, Žigon, Mbida, Praprotnik (od 71. Frelih), Mevlja (od 46. Živec), Gregorič, Ndiaye, Jogan.

Olimpija: Džafić, Jović, Zarifović, Vicente (od 61. Šporar), Trifković, Fink (od 46. Salkić), Nikezić, Ivelja, Delamea Mlinar, Omladič, Lovrečič (od 68. Gerić).

Rumeni kartoni: Ndiaye, Kadrija; Nikezić.