Gorica tudi iz Kranja brez točk

Nova Gorica, 17.04.2013

Triglav je slavil z 2:0. V nedeljo sledi tekma z Muro.

Novogoriški nogometaši so tudi na tretjem zaporednem gostovanju ostali praznih rok. Tokrat je bil v Kranju z 2:0 boljši neposredni konkurent za obstanek Triglav.

Belo-modri so sicer tekmo začeli podjetno in prek Janija Šturma, Dejana Žigona ter Amedeja Vetriha prvi zapretili. Toda zadetka niso dosegli. Varovanci Mirana Srebrniča so bili za odtenek boljši tekmec in Gorenjcem do prvega strela pustili šele po pol ure igre. Okvir vrat je zadel Poplatnik, kmalu zatem pa je za 1:0 poskrbel Enis Đurković. Miha Mevlja je želel takoj vrniti, a se mu ni izšlo.

V nadaljevanju znova sprva priložnost za Gorico prek Uroša Celcerja in nato prečka Triglava. Domači igralci pa so v 53. minuti še drugič zadeli. Uspešen je bil Matej Poplatnik. Novogoričani niso imeli pravega odgovora. Streli Uroša Celcerja in Welleja Ndiayeja niso zadeli cilja.

Tik pred koncem tekme se je poškodoval Nejc Praprotnik, ki je v prvem delu padel v kazenskem prostoru, a sodnik ni pokazal na belo točko. 

Tako bodo belo-modri še kako potrebne točke iskali na naslednjih tekmah. Že v nedeljo gostujejo v Murski Soboti, nakar sledi domača tekma z Olimpijo.

Triglav Kranj : ND Gorica 2:0 (1:0)

Strelca: Đurkovič 31., Poplatnik 53.

Triglav: Žan Pelko, Klemen Šturm, Lamin Diallo, Tilen Klemenčič, Enis Djurkovič, Alen Krcič (od 62. Dinnyuy Kongnyuy), Vlado Šmit, Jalen Pokorn, Davor Bubanja (od 81. Matej Poplatnik), Anže Jelar, Aleš Poplatnik (od 77. Blaž Šujica). Trener: Dušan Kosić

ND Gorica: Vasja Simčič, Alen Jogan, Matija Širok, Uroš Celcer, Jean Mbida, Saša Aleksander Živec, Amedej Vetrih (od 60. Welle Ndiaye), Miha Mevlja, Dejan Žigon (od 50. Boštjan Frelih), Nejc Praprotnik, Jani Šturm (od 66. Sandi Bremec). Trener: Miran Srebrnič