Za uvod remi brez zadetkov

Nova Gorica, 02.03.2013

Oglejte si tudi nekaj fotografij

ND Gorica je na prvi pomladni tekmi iztržila remi s Celjem. V Športnem parku so belo-modri že v 19. minuti ostali brez Welleja Ndiayeja. Kljub temu niso prejeli zadetka. Končalo se je z 0:0.

Tekmo so sicer nekoliko boljše odprli Celjani, ki so bili več pri žogi. Toda že v 12. minuti je poskusil Dejan Žigon, takoj za njim še Welle Ndaye. Strel je sprožil tudi Alen Jogan. Zletel je mimo vrat. V 19. minuti pa je Senegalec Ndiaye ostro zaustavil na gostujočega igralca Blaža Vrhovca. Prejel je neposredni rdeči karton, ki je že njegov tretji letos.

Dejan Žigon, Jani Šturm in Matija Širok so preizkusili svojo natančnost še preden so ob koncu prvega polčasa več od igre in priložnosti imeli Celjani. Ostalo je brez golov.

Tudi drugi del so podjetneje odprli gostje. Za Gorico je poskušal Širok, v 52. minuti pa so imeli Celjani dotlej najlepšo priložnost, a Stefan Cebara ni zadel. Domači vratar Vasja Simčič je se posebej izkazal s posredovanjem v 66. minuti, ko je ubranil čisti strel Cebare. Le nekaj minut pozneje je Dejan Žigon padel v gostujočem kazenskem prostoru, toda strela z bele točke ni bilo. Sledil je poskus novinca Saše Aleksandra Živca.

Goričani so kljub igralcu manj igrali odprto, precej povezano, do položaja na igrišču niso bili spoštljivi. Tako sta v zadnjem delu tekme zapretila tudi Amedej Vetrih, ki je le za las zgrešil vrata ter Uroš Celcer, ki mu je vratar strel ubranil. Tako je ostalo brez zadetkov.

ND Gorica : NK Celje 0:0

Stadion v športnem parku, sodniki: Čeferin (Kranj), Kokolj (Škofljica), Prelog (Preddvor).

Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih (od 83. Kadrija), Širok, Šturm (od 74. Praprotnik), Žigon (od 80. Ebila), Živec, Mevlja, Gregorič, Ndiaye, Jogan.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Centrih, Verbič (od 75. Plesec), Bajde, Srdić (od 89. Bajić), Korošec, Gobec, Zajc, Žurej (od 42. Cebara).

Rumeni karton: Mevlja, Vetrih; Vrhovec, Žurej, Zajc, Plesec.

Rdeči karton: Ndiaye (19.).

 

Nekaj fotografij:

Gorica-Celje1__2.3.2013.jpg

 

Gorica-Celje2__2.3.2013.jpg

 

 

 

 

Gorica-Celje3__2.3.2013.jpg

 

 

 

 

Foto: Silvester Drole