Predsednik in izvršni odbor s 1.6. odstopajo s svojih položajev

Nova Gorica, 21.02.2013

V torek je potekal redni letni občni zbor ND Gorica

V torek je potekal redni občni zbor ND Gorica. Predsednik društva Robert Vrtovec s 1. junijem nepreklicno odstopa z mesta predsednika društva. Z istim dnem odstopajo tudi vsi člani izvršnega odbora društva. Kmalu zatem bo sklican volilni občni zbor kluba.

Občni zbor je sprejel poročilo o delovanju društva ter o finančnem poslovanju kluba. Ob tem se je seznanil tudi s poročilom disciplinske komisije in nadzornega odbora kluba.

Trenutno je klub igralcem, dobaviteljem in zaposlencem dolžan nekaj deset tisoč evrov, za nekoliko manj denarja pa ima tudi terjatev. Predsednik pričakuje, da se bo stanje normaliziralo v prihodnjih mesecih in da bo aktualna sezona zaključena s poravnanimi vsemi obveznostmi.

Vrtovec je stanje ocenil takole: ''V treh letih smo opravili nešteto pogovorov z lokalno skupnostjo in gospodarstveniki. V klubu smo storili vse, da bi pridobili zadostna sredstva, ki so nujno potrebna za nastopanje v prvi ligi. Toda časi so težki. Gospodarstvo se zelo težko odloči že za minimalni prispevek. Posluha okolja torej nimamo, prav tako ne lokalne skupnosti. Ampak nekaj se je treba zavedati. Ta klub ni naš zasebni klub. Je klub Novogoričanov in širše goriške regije. Ima več kot 60. letno tradicijo in ni samo članska ekipa. Imamo tudi 500 otrok, ki se ukvarjajo s športom, imajo vzgojo, zdrav način življenja. Brez uspešne članske ekipe pa tudi ti otroci ne vidijo prihodnosti. Zato enostavno ne razumemo odnosa celotnega okolja.''    
 
Kot rečeno, se je predsednik odločil, da s 1.6. nepreklicno odstopa s svojega položaja iz osebnih razlogov. Enako so se odločili tudi vsi organi upravnega odbora. ''Vedno je bil izvršni odbor odprt za ljudi, ki bi pomagali klubu. Ampak za ljudi, ki bi s svojim znanjem in možnostmi klubu pomagali do nujno potrebnih sredstev. V le treh letih smo bili proračun primorani drastično znižati. Izredno težko nam je, da je situacija taka. Še enkrat pozivam vse, ki imajo voljo, energijo in možnost za vodenje tega kluba, naj prevzamejo funkcije. Res jim želim vse najboljše,'' je dodal Vrtovec.