Trener Miran Srebrnič pred sobotno tekmo

Nova Gorica, 18.10.2012

V soboto ob 15. uri v Športnem parku izjemno pomemben nastop

ND Gorica tekmovanje v Prvi ligi nadaljuje s sobotno domačo tekmo proti Aluminiju. Pričela se bo ob 15. uri. Srečanje je za belo-modre izjemno pomembno, saj se želijo priključiti sredini lestvice. Pred dvobojem s Štajerci je za nd-gorica.com misli strnil trener moštva Miran Srebrnič.

''Pred nami sta dve zelo pomembni srečanji. Obakrat igramo z Aluminijem, ki, kljub temu da je prvič v Prvi ligi, nastopa zelo suvereno. Imajo bolj izkušeno ekipo kot mi. Spoznali smo jih že na prvi tekmi, ki smo jo v Kidričevem nesrečno izgubili z 1:2. Resnično upam, da bo tokrat rezultat v našo korist,'' je uvodoma poudaril šef novogoriške stroke.

''Vse je odvisno od nas samih. Med premorom smo delali dobro, izhajati pa moramo iz zadnje tekme v Celju, kjer smo izboljšali vtis. Dve pripravljalni tekmi sta bili dobri šoli. Nezadovoljen sem bil zaradi rezultata proti Adrii, kjer pa smo igrali z kombinirano postavo. Proti Udineseju je bilo vse skupaj veliko boljše. Fantje se zavedajo, da smo v precej težkem položaju. Čutijo tudi pritisk, a je s tem treba živeti. Prva liga je zahtevno tekmovanje. Ena zmaga bi nam še kako dvignila samozavest,'' pravi Srebrnič.

V soboto ne bo mogel računati na še vedno poškodovanega zveznega igralca Miho Mevljo, medtem ko je Kamerunec Jean Mbida težave odpravil in že trenira z ekipo.