GORICA ZMAGALA V PRESTOLNICI!

Nova Gorica, 29.07.2012

Dvakrat je zadel Sandi Arčon, enkrat pa Alen Jogan

Igralci Gorice so v Ljubljani prikazali izjemno predstavo in s 3:1 ugnali Olimpijo. Za belo-modre je dvakrat zadel Sandi Arčon, enkrat pa Alen Jogan.

Varovanci trenerja Mirana Srebrniča postajajo hit prvenstva. Fantje v belo-modrem dokazujejo svojo vrednost in s privlačno igro pridobivajo vse več privržencev.

Novogoričani so povedli že v 9. minuti, ko je bil po podaji s kota Dina Martinoviča najvišji branilec Alen Jogan.  Kmalu zatem je na sceno stopil Sandi Arčon. Najprej je neuspešno poskusil v 14. minuti, le nekaj trenutkov zatem pa že zadel za 2:0. Arčon je v protinapadu lepo sodeloval z Vitom Plutom.

Novogoričani so po dvojnem vodstvu zaigrali poletno, dopadljivo in neprestano ogrožali domača vrata. Tako je do strela prišel tudi prvi strelec prvenstva Dejan Žigon, kasneje pa še Amedej Vetrih. Ljubljančani so imeli le redke in precej nenevarne poskuse.

V začetku drugega dela nekoliko podjetnejša igra Olimpije, ki pa ni prinesla spremembe rezultata. Zato pa so še tretjič šah-mat potezo speljali belo-modri, saj je Sandi Arčon v 58. minuti zadel za 3:0.

Po tem golu so se Novogoričani znašli še v številnih obetavnih akcijah. Tako beležimo poskuse Matije Široka, Vita Pluta, ki je imel imenitno priložnost, in Sandija Arčona. V 69. minuti pa so Ljubljančani zadeli in znižali na 1:3. Uspešen je bil Blaž Božič.

Do konca tekme so imeli Goričani še priložnosti Pluta in Dina Martinoviča ter Welleja Ndiayeja in Amedeja Vetriha, a niso več uspeli zatresti domače mreže.   

Po zmagi nad Muro je to že druga izjemna predstava belo-modrih. Naslednjo tekmo igrajo v soboto ob 18. uri na domačem igrišču proti Celjanom. Vabljeni na ogled!