V soboto zadnja pripravljalna tekma

Nova Gorica, 06.07.2012

Trener Miran Srebrnič o aktualnem stanju v moštvu

 Pred nogometaši ND Gorica je le še ena pripravljalna tekma. Belo-modri bodo jutri popoldan v Ludmannsdorfu / Bilčovsu na avstrijskem Koroškem igrali proti novopečenemu avstrijskemu prvoligaču WAC / St. Andra iz Wolfsberga v Labotski dolini. 

Novogoričani so v tem tednu imeli že dva preizkusa. V precej spremenjeni zasedbi so obakrat proti hrvaškima prvoligašema ostali praznih rok.  

Trener Miran Srebrnič komentira: ''Še vedno smo v procesu sestavljanja ekipe za novo sezono. Fantje so na treningih zelo prizadevni, tudi na tekmah kažejo pravi pristop. Vsaka sprememba pa zahteva čas za uigravanje in nove postavitve na igrišču. Na prijateljskih srečanjih, ki smo jih odigrali solidno, rezultat ni bil v prvem planu. Z mednarodnimi tekmami fantje pridobivajo na izkušnjah.''  

Šef strokovnega štaba še dodaja: ''Mladi igralci so pokazali, da si zaslužijo zaupanje. Jasno je, da jim manjka kilometrine in izkušenj. Toda vsi skupaj se tega učimo že nekaj časa. Čaka nas še ena pripravljalna tekma potem pa že začetek prvenstva. Temu bomo posvetili prihodnji teden. V začetku bo precej lovljenja, a verjamem, da bomo kmalu našli stabilnost v igri.''  

Gorico prva tekma v novem prvenstvu čaka v soboto 14. julija ob 18. uri v Športnem parku. Nasprotnik bo Maribor. To bo v 1. krogu Prve lige NZS edina sobotna tekma. Tri bodo v nedeljo, ena pa v sredo 18. julija.