Po porazu na primorskem derbiju -5 za Evropo

Nova Gorica, 29.04.2012

Krvnik nekdanji član Gorice

Potem ko so jeseni visoko zmagovali Novogoričani (4:0 in 4:1), spomladi pa na Bonifiki nismo videli zadetkov, sta se današnja tekmeca v svoj letošnji četrti derbi podala z enakim izkupičkom točk. Izteklo se je po željah kanarčkov, ki so bili boljši za zadetek, se tako povzpeli na četrto mesto in Plave izrinili na peto. Ti za tretjim mestom, ki še prinaša evropske tekme, zdaj zaostajajo pet točk.

Zmago so si gostje zagotovili v 22. minuti. Prvo priložnost gostov na tem srečanju je v zadetek spremenil nekdanji član Gorice Ivan Brečević, ki se je po prostem strelu Popovića v skoku najbolje znašel pred vrati Brljaka.  

Domači so nato zaigrali podjetneje, zagrozili v 34. minuti, ko se je po podaji Buzetija v kazenskem prostoru odlično znašel Plut, še bolje pa odreagiral koprski vratar Hasić. Pred njegova vrata se je dogajanje preselilo v končnici prvega dela srečanja. V izteku prvega polčasa je ponovno atraktivno poizkušal Plut, ko je po podaji Vicenteja z udarcem iz obrata meril previsoko.

Po premoru smo sicer videli bolj všečno igro domačih, ki so na zelenici prevladovali v vseh elementih igre. Narekovali so tempo, žogo ohranjali v svojih nogah, a terenske premoči žal niso unovčili. Tudi po lepem številu udarcev iz kota Plavi niso našli poti žogi v Hasićevo mrežo. Še najbližje je bil temu s strelom z glavo Alen Jogan v 60. minuti, ko mu je z izbijanjem žoge na golovi črti veselje preprečil Bagarić.

HIT GORICA – LUKA KOPER 0:1 (0:1)

Nova Gorica, Športni park

strelci: Brečević 22.

Hit Gorica: Brljak, Buzeti (38. Širok), Gregorič, Zarifović, Jogan, Kovačević (83. Jogan), Mevlja M., Komac, Galešić, Plut, Vicente (78. Arčon)

Luka Koper: Hasić, Blažič, Guberac, Brečević (6. Bubanja), Popović, Struna (24. Posavec), Aganović, Bagarić, Đukić, Palčič, Pučko (Handanagić)