Hit Gorica v nedeljo v Celju

Nova Gorica, 19.04.2012

Novogoričani v letošnjem prvenstvu proti Celjanom še niso izgubili

Do konca Prve lige 2011/12 je le še šest krogov. Hit Gorica se še vedno bori za končno drugo mesto, za katerim sedaj zaostaja za pet točk.

Toda na voljo jih je še osemnajst, tako da bo iz kroga v krog bolj napeto. Novogoričani v naslednji tekmi gostujejo v Celju. Štajerci so si med tednom zagovorili nastop v finalu Hervis pokala Slovenije, zato bo njihova samozavest na zelo visokem nivoju.

Kljub zadnjemu porazu z Olimpijo, pa je dobro počutje tudi v taboru belo-modrih. Precej težav trenerju Miranu Srebrniču in njegovemu sodelavcu Florjanu Debenjaku povzročajo kaznovani igralci. Zaradi štirih oz. sedmih rumenih kartonov v Celju ne bomo videli Vita Pluta, Alena Jogana in Arisa Zarifovića.

Toda Hit Gorica ima v svojih vrstah številne kompetitivne igralce, kar se je že večkrat izkazalo tudi v spomladanskem delu prvenstva.

Ekipi sta se v letošnji sezoni sešli na treh tekmah. Jeseni so tako v Športnem parku slavili belo-modri z 2:0. Tudi v Celju so bili boljši Novogoričani. Rezultat je bil 2:1. V začetku spomladi pa sta si v mestu vrtnic ekipi razdelili točki.

Kdo bo boljši v četrti medsebojni tekmi v Prvi ligi 2011/12 bomo videli v nedeljskem popoldnevu. Tekma se na Areni Petrol prične ob 16. uri.