Za uvod remi

Nova Gorica, 03.03.2012

Za belo-modre je zadel Sandi Arčon

Na prvi uradni tekmi v letu 2012 je Hit Gorica pred domačimi gledalci remizirala s Celjem z 1:1 (1:1).

Belo-modri so zaigrali brez štirih poškodovanih nogometašev. Po precej mirnem uvodu so Novogoričani do vodstva prišli že v 9. minuti. Aris Zarifović je poslal dolgo žogo na polovico Celjanov, kjer je do priložnosti spretno prišel Sandi Arčon in z glavo zatresel mrežo gostov.
 
Nekaj minut pozneje smo zabeležili prodor Williama Franklina Vicenteja, ki se je končal brez uspeha. Gostje so prvič zapretili v 30. minuti. Z razdalje je poskusil Roman Bezjak, domači vratar Vasja Simčič pa je strel ubranil. Simčič se je z obrambo izkazal tudi v naslednjem napadu gostov.

Belo-modri so na trenutke prikazali povezano igro. Precej je bilo tudi neizdelanih akcij, kar je za prvo tekmo v letu tudi razumljivo.

Naslednjo priložnost so si domači pripravili v 33. minuti. Dino Martinović je sprožil z desne strani v daljši kot. Žoga je švignila mimo vrat. Neizkoriščene akcije Novogoričanov so bile voda na mlin gostom, ki so do izenačenja prišli v 42. minuti. Izpeljali so hitro akcijo, v dvoboju gostujočega igralca z Matijo Širokom pa je slednji storil prekršek. Sodnik je pokazal na belo točko, s katere je bil uspešen Roman Bezjak.
 
V drugem polčasu je namesto strelca zadetka Arčona v igro vstopil Goran Galešić. Ta je igro nekoliko poživil, v peti minuti pa tudi sprožil strel z razdalje. Belo-modri so bili sicer veliko več pri žogi, toda imeli so zgolj jalovo premoč. 

Trener Miran Srebrnič je v 62. minuti v igro poslal tudi Senegalca Welleja Ndiayeja, ki je nadomestil Amedeja Vetriha. Le trenutek zatem so Štajerci zatresli okvir domačega gola. Andraž Žurej je zadel desno vratnico.

Sledil je prešibak strel Ndiayeja, prodor je uspel Galešiću, a iz vsega ni bilo spremembe rezultata.  V 79. minuti je z desne strani oster predložek poslal Vito Plut, končal pa je v rokah gostujočega vratarja.  

V končnici tekme je pri domačih zaigral tudi Kris Jogan, ki je vstopil namesto Vicenteja.

Novogoričani bodo drugo pomladno tekmo odigrali v soboto ob 18. uri v Kopru.

 

Hit Gorica : Celje 1:1 (1:1)

 

Športni park, gledalcev 500, sodniki: Žganec (Ljubljana), Žunič (Kranj) in Vukan (Apače).

Strelci: 1:0 Arčon (8.), 1:1 Bezjak (42./11 m).

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Vetrih (od 62. Ndiaye), Kovačević, Vicente (od 86. K. Jogan), Plut, Martinović, Arčon (od 46. Galešić), Širok, A. Jogan, Gregorič.

Celje: M. Kotnik, Krajcer, Krljanović, Bezjak, Verbič (od 90. Romih), Žurej (od 89. T. Kotnik), Ristovski, Gobec, Centrih, Vidmajer (od 53. Močič), Medved.

Rumeni kartoni: Vetrih, Kovačević; Krljanović, Centrih, Močič, Ristovski.