Blizu zmagi, dobili točko

Nova Gorica, 05.11.2011

Za belo-modre zadela Dejan Žigon in Miha Gregorič

Četrti dvoboj med Hitom Gorico in Rudarjem letos se je drugič končal z remijem, tokrat 2:2.

Domače moštvo je zaigralo v standardni postavitvi letošnje jeseni. Živahen začetek je nakazoval zanimivo predstavo. Novogoričani so prevzeli pobudo, a jim do pravih strelov ni uspelo priti. Tudi gostje si niso pripravili priložnosti vse do vodilnega zadetka v 19. minuti. Tedaj je po protinapadu zadel Denis Klinar.

Še pred tem je za belo-modre prvi strel v 12. minuti sprožil Dejan Žigon, ki je bil v prvem polčasu zelo aktiven. Njegova žoga je zletela čez vrata. Nekaj dobrih potez je v uvodu tekme pokazal tudi Goran Galešić, njegovi prodori pa so ostali neizkoriščeni.

Belo-modri so do izenačenja prišli v 29. minuti. Po kratko izvedenem prostem strelu je poizkušal Nebojša Kovačević, odbita žoga pa je prišla do roba kazenskega prostora, kjer jo je v mrežo poslal Dejan Žigon.

Po izenačenju še bolj živahna tekma. Novogoričani so znova prevzeli pobudo, zaigrati pa so morali brez osrednjega branilca Arisa Zarifovića, ki je igrišče zapustil zaradi poškodbe. Zamenjal ga je Miha Gregorič.

Do konca polčasa so za Novogoričane poskušali še dvakrat Žigon, Vito Plut in William Franklin Vicente.

Za belo-modre se je drugi polčas začel odlično. Že v tretji minuti je po kotu Gorana Galešića, ki je svojo igro stopnjeval, v polno zadel Miha Gregorič in s svojim drugim letošnjim golom povedel domače v vodstvo.

Nekaj trenutkov zatem je s prefinjenim strelom z razdalje poskušal Galešić, igra pa je odtlej potekala med obema kazenskima prostoroma. Domači so skoraj ves drugi del držali zadovoljivo mero bojevitosti ter natančnosti v igri.

Velenjčani so v 87. minuti uspeli izenačiti. Izpeljali so akcijo po desni strani, z bližine pa je za 2:2 zadel Damjan Trifković.

Hit Gorica je imela v zadnjih trenutkih priložnost za zmago, saj je po podaji Galešića Miha Gregorič z glavo izjemno streljal, gostujoči vratar pa je s skrajnimi močmi izbil žogo v kot.

Pri domači ekipi sta v drugem polčasu zaigrala tudi rezervista Kris Jogan ter Danjel Rakušček.

V Športnem parku smo tako spremljali odlično tekmo, z veliko dinamike in bučnim navijanjem. Naslednjo prvenstveno tekmo Hit Gorica igra čez dva tedna v Kranju.       
 

HIT GORICA - RUDAR 2:2 (1:1)

Strelci: Žigon 29., Gregorič 48.; Klinar 20., Trifković 87.

Hit Gorica: Simčič, Zarifović (28./Gregorič), Kovačević, Vicente, Galešić, Plut (72./K. Jogan), N. Mevlja, M. Mevlja, Širok , A. Jogan , Žigon  (84./Rakušček).

Rudar: Savić, Mujaković (89./Tolimir), Trifković, Črnčič (73./Purišić ), Ihbeisheh , Rotman, Berko , Podlogar (57./Bratanović), Žinko, Klinar, Dedić.