Izberi rožnato prihodnost. Za življenje gre!

Nova Gorica, 21.10.2011

Rožnati oktober – svetovni mesec boja proti raku dojk. Akciji se pridružuje tudi ND Gorica.

Rožnati oktober – svetovni mesec boja proti raku dojk

Rak dojke je najpogostejša oblika te bolezni, ki se pojavlja pri ženskah. V Sloveniji vsako leto zboli vse več žensk. Po zadnjih podatkih je teh skoraj 1200, za okoli 400 pa je bolezen usodna. V »rožnatem« oktobru si prav zato želimo še bolj opozoriti na problematiko te bolezni, ozaveščati javnost in obolelim pomagati pri okrevanju ter se zavzemati za njihovo celostno rehabilitacijo in čim bolj kakovostno življenje z boleznijo.

Nogometaši želijo z aktivnim sodelovanjem v projektu »IZBERI ROŽNATO PRIHODNOST. ZA ŽIVLJENJE GRE!«, slovenski javnosti in navijačem na stadionih, pokazati, kako pomemben je zdrav način življenja in dobro poznavanje svojega telesa. Redno samopregledovanje, aktivno ukvarjanje s športom ter zdravo prehranjevanje so najpomembnejši zavezniki pri preprečevanju te bolezni. Dokazano je, da je rak dojke v zgodnjih fazah visoko ozdravljiv, zato ni časa za odlašanje.

Rak je bolezen, ki ne izbira med starostjo ali spolom.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) in Združenje 1. Slovenske nogometne lige (Prva liga.si), v sodelovanju z Društvom onkoloških bolnikov Slovenije, tako že drugo leto zapored pozivata: »Ne bežimo pred seboj ampak se začnimo ukvarjati s seboj. IZBERITE ROŽNATO PRIHODNOST. ZA ŽIVLJENJE GRE!«

Na tekmah naslednjih dveh krogov 1. Slovenske nogometne lige bodo imeli slovenski nogometaši, v sklopu Rožnatega oktobra, svetovnega meseca boja proti raku dojk, na svoji desni nadlahti zavezan roza trak ter tako, skozi celotno srečanje, opozarjali gledalce na tribunah ter pred televizijskimi sprejemniki na to nevarno in zahrbtno bolezen. 

Akciji se pridružuje tudi ND Gorica, in sicer na domačih tekmah v mesecu oktobru:

- v soboto 15. oktobra v Športnem parku ob 16. uri na tekmi Hit Gorica : Luka Koper (tekma se je končala z zmago belo-modrih s 4:1)

- jutri, v soboto 22. oktobra v Športnem parku ob 20.05 uri na tekmi Hit Gorica : Domžale 

roznati_oktober.jpg