Hit Gorica remizirala proti ekipi AC ChievoVerona

Nova Gorica, 08.10.2011

Za belo-modre sta zadela Vito Plut in Uroš Celcer

Novogoričani so prvenstveni premor izkoristili za igranje prestižne prijateljske tekme z italijanskim Serie A ligašem Chievom iz Verone. Tekma je imela dobrodelni značaj. 

Na južnem delu Verone, v kraju Vigasio, sta se ekipi pred 1.200 gledalci razšli brez zmagovalca z 2:2. Ob polčasu je bilo 1:1.

Povedli so domači, ko je bil v 21. minuti uspešen francoski napadalec Cyril Thereau. V 38. minuti je izenačil Vito Plut.

Tudi v nadaljevanju so bili sprva konkretnejši nogometaši Chieva. Ti so v 57. minuti zadeli z bele točke. Strel je realiziral Kolumbijec Fernando Uribe. Za Novogoričane je prav tako z enajstih metrov izenačil rezervist Uroš Celcer. Gol je dosegel v 76. minuti.

Hit Gorica je znova zaigrala zelo dobro in bila povsem enakovredna članu Serie A. Pri belo-modrih nista nastopila člana reprezentance Slovenije U-21, Miha in Nejc Mevlja. Manjkala sta tudi Nebojša Kovačević ter Rok Buzeti.

Chievo pa je na igrišče pritekel brez petih reprezentantov, tudi brez članov slovenske izbrane vrste Bojana Jokiča in Boštjana Cesarja.


AC Chievo Verona : Hit Gorica 2:2 (1:1)

Campo Comunale di Vigasio (Verona)

Strelci: 1:0 Thereau 21., 1:1 Vito Plut 38., 2:1 Uribe 57. (11m), 2:2 Uroš Celcer 76. (11m)

Postavi:

ChievoVerona: Puggioni (Squizzi), Frey (Sardo), Andreolli (Acerbi), Mandelli (Morero), Dramé, Akalé (Hetemaj), Rigoni (Gallo), Gallozzi (Djengoue), Sammarco (Mutombo), Pellissier (Uribe), Théréau (Grandolfo). Trener: Domenico Di Carlo.

Hit Gorica: Brljak; Gregorič, Zarifović, Širok, A. Jogan, Vetrih, Rakušček, Galešić, Žigon, Vicente, Plut. Nastopili so še: Simčič, Mijatović, Celcer, Ndiaye, Stojanović, Arčon, K. Jogan. Trener: Miran Srebrnič.