Ob 18. uri v Športnem parku proti Olimpiji

Nova Gorica, 28.09.2011

Za priključek k najboljšim

V 12. krogu Prve lige 2011/12 se bosta popoldan ob 18. uri v Športnem parku pomerili enajsterici Hita Gorice in ljubljanske Olimpije.

Novogoričani si kljub dobri igri v zadnjih tekmah niso nabrali veliko točk. Ta trend so odločeni prekiniti danes. Domače strokovno vodstvo ne more računati na kaznovanega branilca Arisa Zarifovića ter poškodovanega bočnega igralca Roka Buzetija. Vsi ostali so zdravi in pripravljeni na nastop.

Tako lahko pričakujemo znova spremembe v postavitvi, predvsem pa se nadejamo boljšega zaključka akcij. Fantje in celotni tabor računajo tudi na ponovitev podpore s tribun, kot jo je bilo moštvo deležno pred tednom dni na tekmi proti Mariborčanom.

Zanimivo, da Novogoričani po vrnitvi kluba z imenom Olimpija v Prvo ligo, le-tega še niso uspeli premagati. Na devetih dosedanjih tekmah sta se tekmeca štirikrat razšla brez zmagovalca, petkrat so slavili zeleno-beli. Torej: deseti medsebojni dvoboj je kot nalašč zato, da se tudi ta negativna tradicija končno zruši.

Prvo tekmo v letošnji sezoni so dobili Ljubljančani, potem ko so sredi poletja Novogoričani v Stožicah z golom Nejca Mevlje vodili. Tudi zadnja tekma v Športnem parku v lanski sezoni je pripadla nogometašem iz prestolnice.

Več kot dovolj razlogov, da bodo zelo motivirani belo-modri fantje poizkušali zadati nasprotniku poraz. Tudi z vašo pomočjo. Zato, vljudno vabljeni danes ob 18. uri v Športni park. Navijajmo za plave!