Na derbiju vodstvo do zadnje minute, ob koncu remi

Nova Gorica, 21.09.2011

Trener M. Srebrnič: ''Gledalci so nam dali dodatno energijo!''

V 10. krogu Prve lige je pred številnim občinstvom v Športnem parku Hit Gorica remizirala z Mariborom. Belo-modri so imeli igro in rezultat v rokah do zadnje minute, ko so po prekinitvi gostje izenačili.

Domača postava je tokrat izgledala nekoliko drugače. Od prve minute sta zaigrala Dalibor Stojanović v zvezni vrsti ter branilec Uroš Celcer. Dinamična igra skozi celotno srečanje je v Športnem parku kar nekajkrat gledalce dvignila na noge.

Napovedi so se uresničile. Obe ekipi sta zaigrali precej odprto. Novogoričani so v prvem delu zapretili prek Franklina Vicenteja ter Gorana Galešića. Nekaj polpriložnosti so imeli tudi Mariborčani, ki so imeli za odtenek več časa žogo v svojih nogah. Mreži se kljub aktivnim igralcem in nekaj poizkusom nista zatresli.

Še več dogajanja smo videli v nadaljevanju. Po nekoliko bolj taktičnih uvodnih trenutkih, je v 62. minuti Aleš Mertelj pred gostujočimi vrati nepravilno oviral akcijo domačih. Sodnik je pokazal na belo točko, Mariborčanu pa pot v slačilnico.

Noge so se tokrat zatresle Vitu Plutu, ki je meril po sredini vrat, tako da je gostujoči vratar Jasmin Handanović strel ujel. Toda prvi strelec belo-modrih se je za zastreljano priložnost odkupil le tri minute pozneje. Lepo akcijo domačih je s podajo z desne strani začinil Matija Širok, Plut pa se pred golom tokrat ni pustil zmesti. 65. minuta – 1:0.

Novogoričani so tudi po doseženem zadetku imeli nekaj obetavnih napadov. Aktivna sta bila predvsem Franklin Vicente in Goran Galešić. Kljub poizkusom pa do dvojne prednosti niso zmogli. Vselej je zmanjkalo nekaj več konkretnosti pri zaključku akcij.

Gostje so bolj napadalno krenili v zadnjih desetih minutah. Po prostem strelu in podaji pred gol pa so v 90. minuti prišli do izenačenja. Z glavo je zadel Marcos Tavares.

Kljub dobri igri belo-modrim ni uspelo premagati Mariborčanov, predstava moštva na zelenici pa pomeni dobro podlago za nadaljevanje dela. Očitno je, da bo letošnje prvenstvo še kako izenačeno. Hit Gorica na četrtem mestu za vodilnimi Štajerci zaostaja le za 6 točk.

Trener Miran Srebrnič je tekmo videl takole: ''Zares škoda, da po vodstvu nismo uspeli povišati na 2:0. Ob koncu smo zaradi nepazljivosti prejeli gol. Tekma je bila dobra, odprta. Odigrali smo kakovostno in dokazali, da se lahko merimo z državnimi prvaki in udeleženci evropske lige. Ta tekma je zelo dobra in velika izkušnja za našo ekipo. Tudi gledalci so nam dali dodatno energijo. Fantje si to zaslužijo in upam, da se bo takšno vzdušje čimvečkrat ponovilo.''

V nedeljo popoldan Hit Gorica gostuje v Murski Soboti, čez teden dni (v sredo 28. septembra ob 18.00) pa v Športnem parku pričakuje Olimpijo.

Hit Gorica : Maribor 1:1 (0:0)

Športni park, sodniki: Ponis (Koper), Patarič (Izola) in Vidali (Gračišče).

Strelca: 1:0 Plut (65.), 1:1 Tavares (90.).

Hit Gorica: Simčič, Širok, Zarifović, N. Mevlja, Celcer, M. Mevlja, Kovačević (od 74. Rakušček), Galešić, Plut (od 81. Jogan), Vicente (od 90. Martinović), Stojanović.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Trajkovski (od 24. Majer), Mertelj, Filipović, Cvijanović, Tavares (od 90. Potokar), Berić, Velikonja (od 68. Volaš).

Rumeni kartoni: Širok, Vicente, M. Mevlja; Trajkovski, Filipović.

Rdeč karton: Mertelj (61.).