Belo-modri tretjič zapored?

Nova Gorica, 19.08.2011

V soboto ob 20. uri gostovanje v Domžalah

V šesti letošnji preizkušnji bodo Novogoričanom pot križale Domžale. Tradicionalna nasprotnika zadnjega desetletja se bosta ob Kamniški Bistrici pomerila v njunem 45. dvoboju v Prvi ligi.

Letošnje tekmovanje so bolje začeli Domžalčani, ki so sprva zabeležili tri zmage, na zadnjih dveh srečanjih pa so remizirali. Rumeno-modri imajo eno najbolj izkušenih ekip v prvenstvu.

Na drugi strani so belo-modri rezultatsko podpovprečno krenili v novo sezono. Po treh tekmah so imeli le eno točko, v zadnjih dveh nastopih pa so z zelo dobrima predstavama osvojili vseh šest možnih točk, z razliko v zadetkih 6:0.

Po uspešnem gostovanju na Bonifiki tako belo-modri odhajajo na igrišče drugouvrščenega moštva. Težav s kaznovanimi ali poškodovanimi nogometaši ni, tako da ima trener Miran Srebrnič znova širok izbor igralcev.

Na zadnji dveh tekmah je začela učinkovito delovati tudi ofenzivna trojka z napadalcema Vitom Plutom in Franklinom Vicentejem ter ofenzivnim krilcem Goranom Galešićem. Pogovor z nekdanjim mladim reprezentantom BiH si lahko preberete v prejšnji novici.

Vse bolj trdna je tudi obramba, ki v zadnjih dveh tekmah ni prejela zadetka, tako da  optimizma v vrstah štirikratnih državnih prvakov ne manjka. Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu v soboto ob 20. uri ogledali na Šport TV 1.