Državni reprezentanci: člani do remija, mladi poraženi

Nova Gorica, 11.08.2011

Pregled sredinih tekem slovenskih reprezentanc

V sredo zvečer sta bili aktivni obe najboljši slovenski reprezentanci. Člani so na prijateljskem dvoboju v Ljubljani proti Belgiji remizirali brez golov, mladi do 21. leta pa so z 0:1 izgubili na kvalifikacijski tekmi na Finskem.

V članski reprezentanci sta nastopila dva nekdanja člana ND Gorica. Bojan Jokič je odigral celotno srečanje, medtem ko je Valter Birsa iz igre odšel v 64. minuti. Na klopi za rezerve so bili nekdanji člani belo-modrih: Tim Matavž, Marko Šuler ter Matej Mavrič Rožič.

V mladi reprezentanci, ki jo vodi nekdanji igralec in trener Hita Gorice Tomaž Kavčič, je vso tekmo zaigral aktualni član belo-modrih Nejc Mevlja, v drugem polčasu pa je na igrišče stopil tudi Miha Mevlja.

 

Člani:

Slovenija : Belgija 0:0

Slovenija: S. Handanovič; Brečko, Cesar, Ilič, Jokič; Radosavljevič, Koren (od 77. Pečnik); Kirm (od 77. Vršič), Birsa (od 64. Bačinović), Iličić (od 57. Ljubijankič); Novakovič (od 84. Dedič)

 

Mladi U-21:

Finska : Slovenija 1:0 (1:0)

Slovenija: Oblak, Jović, Krhin, Mevlja, Mitrovič, Struna, Vučkič, Jelenič (od 77. Milec), Berić, Vinko (od 46. Fink), Rep (od 46. Mevlja).