Dva zadetka Gorana Galešića za remi

Nova Gorica, 28.06.2011

Trener Miran Srebrnič: ''Pristop je pravi!''

Tudi na drugi tekmi na pripravah v Prekmurju so Novogoričani zabeležili neodločen rezultat. Proti slovaški ekipi FC Petržalka iz Bratislave so igrali 2:2. Ob polčasu je bilo 2:0 za belo-modre.

Hit Gorica je začela odlično. V 26. in 43. minuti je zadel Goran Galešić. V drugem delu so Slovaki uspeli izenačiti. Po dveh grobih napakah obrambe belo-modrih je Petržalka zadela v 52. in 65. minuti.

V nadaljevanju so pri Novogoričanih priložnost dobili tudi trije donedavni člani mladinske ekipe, vratar Matej Mavrič ter igralca Aleksandar Popović in Eljvir Nuriši.

Trener Miran Srebrnič je dosedanji del priprav posebej za nd-gorica.com ocenil takole: ''Na obeh tekmah smo prikazali solidno igro. Glede na obdobje, v katerem smo, so se pojavile tudi napake, ki pa so do nekega nivoja razumljive. Proti Slovakom so odigrali zelo dober prvi polčas, v drugem smo prejeli dva poceni zadetka. Nihanja moramo čimprej odpraviti. Sicer so igralci zelo motivirani, zadovoljni in željni dokazovanja. Pristop je pravi in takšnega moramo ohraniti do prvenstva.''

Novogoričani bodo v sredo nadaljevali po programu. Zaradi poškodbe posebej vadi le Dejan Žigon, vsi ostali so zdravi.

Naslednje srečanje bodo belo-modri odigrali v četrtek ob 18. uri v Beltincih proti ekipi Pesci iz Madžarske.

Hit Gorica : FC Petržalka 2:2 (2:0)
Strelec za Gorico: Goran Galešić 26. in 43. minuta

Postava Hita Gorice: Brljak, Buzeti, N. Mevlja, Zarifović, A. Jogan, M. Mevlja, Galešić, Kovačevič, F. Vicente, Plut, Arčon.

Igrali so še: Mavrič, Širok, Mijatović, Popović, Nuriši, Vidić, K. Jogan, Celcer, Ndiaye.