Gostovanje veteranov Crvene zvezde je uspelo

Nova Gorica, 17.06.2011

Gostje so bili na srečanju boljši z 2:0

V torkovem popoldnevu je v Športnem parku gostovala veteranska ekipa beograjskega kluba FK Crvena zvezda. Veteranska sekcija ND Gorica se je izkazala z izjemno gostoljubnostjo. 

''Sodelovanje med našo veteransko sekcijo ter veterani Crvene zvezde se je pričelo lani septembra, ko smo ob robu nastopa državnih reprezentanc Srbije in Slovenije z Beograjčani odigrali prijateljsko tekmo. Že tedaj smo se dogovorili, da nam obisk vrnejo. Tega so se držali in v torek prišli v Novo Gorico,'' je zgodbo o sodelovanju predstavil predsednik veteranov ND Gorica Žarko Berlot.

Beograjčani so v mesto vrtnic dopotovali v opoldanskem času. Sprejel jih je župan MONG Matej Arčon, ki je ob tej priložnosti prejel kar dva dresa. Beograjčani so mu izročili rdeče-belo majico, s strani domačih veteranov pa je prejel dres prav s priimkom Arčon, a z igralcem Hita Gorice Sandijem Arčonom nista v sorodu. Gostje so si z domačimi veterani ogledali igralnico Park ter kostanjeviški samostan.

Srečanje samo je bilo zanimivo, razgibano. Gostje so slavili z 2:0, domači pa so boljšo predstavo prikazali v drugem polčasu.

Vodja veteranov iz srbske prestolnice Vladica Popović je bil nad sprejemom navdušen, prijateljske vezi med obema veteranskima ekipama pa očitno postajajo vse močnejše. Iz Beograda so namreč že poklicali v Novo Gorico in predlagali, da bi srečanje postalo tradicionalno. Tako imajo novogoriški veterani za prihodnje leto v planu tudi gostovanje v Beogradu.

 

Veteranska tekma

ND Gorica : FK Crvena zvezda 0:2 (0:2)

Strelec: Nenad Vanič 28., 32.

Postave:

ND Gorica: Igor Zoretič, Vitko Uršič, Sandi Valentinčič, Sandor Markič, Dušan Vičič, Jordan Leban, Sandi Bratkič, Miran Srebrnič, Robert Vrtovec, Žarko Hvalič, Ivan Cej. Igrali so še: Žarko Berlot, Stojan Forčič, Franko Pavlin, Miran Muellner, Goran Štekar, Marjan Stojko, Darjo Petrovčič, Zvonko Sosolič. Uradne osebe: Jadran Živec, Inko Hvala, Igor Simončič. 

FK Crvena zvezda: Goran Živanović, Branko Katić, Slaviša Čula, Zdravko Borovnica, Branko Nikolić, Zoran Nikolić, Konstantin Đurić, Vladan Žikić, Dragan Stevović, Nikola Radmanović, Miloš Bursač. Igrali so še: Saša Štrbac, Nenad Vanić, Dejan Turkalj, Dalibor Škorić, Goran Nikić, Goran Negić. Uradne osebe: Vladica Popović, Milovan Jovanović, Ivan Trutin, Ratomir Dujković, Stanislav Karasi, Jovan Ačimović, Branko Klenkovski, Dušan Jovanović.
 

Nekaj fotografij:

GO-CZ2__15.6.2011.JPG

 

 

GO-CZ____upan__sin__15.6.2011.JPG

 

 

 

 

P1060812_.JPG

 

 

GO-CZ_1__15.6.2011.JPG

 

 

 

GO-CZ__15.6.2011.JPG

 

 

 

 

__upan_Ar__on__Vrtovec__15.6.2011.JPG

 

 

 

 

Foto: ND Gorica

ND Gorica - vse pravice pridržane!