Pridite na derbi! Danes ob 18. uri!

Nova Gorica, 19.03.2011

Peti spomladanski krog Prve lige bo postregel z enim od najbolj tradicionalnih prvoligaških dvobojev.

Danes, v soboto ob 18. uri, se bosta namreč v Športnem parku pomerila sosedska rivala Hit Gorica in Primorje. To bo že jubilejni 60. prvoligaški severnoprimorski derbi. Hit Gorica je v letošnjem zelo izenačenem prvenstvu boljše uvrščena od Primorja. Spomladi je doslej enkrat zmagala (proti Mariboru z 2:1), dvakrat igrala neodločeno (proti CM Celju z 1:1, proti Luki Kopru z 2:2) ter enkrat izgubila (proti Olimpiji z 1:3).

Kljub navedenemu pa Ajdovcev ne gre odpisati, saj so v spomladanski del krenili z dvema zmagama, zatem pa zabeležili dva poraza. Derbiji so vselej nepredvidljivi in izenačeni. Jesenska, zelo gledljiva tekma v Novi Gorici se je zaključila s 3:2 za belo-modre, ki so v Prvi ligi 2010/11 slavili tudi v Ajdovščini z 2:0.

Skupna statistika govori v prid Novogoričanov. Ti so na doseganjih 59 tekmah zabeležili 28 zmag. 14 srečanj se je končalo brez zmagovalca, 17 krat pa je bilo boljše Primorje. Gol razlika je 91:68.

V Športnem parku so na dosedanjih 31. dvobojih belo-modri slavili v 16 poskusih. Devetkrat sta se moštvi razšli z remijem, doslej pa je Primorje v mestu vrtnic slavilo na šestih tekmah. Razlika v zadetkih je 49:31.

O pričakovanjih domačega trenerja Davida Peršiča pred petim pomladnim srečanjem lahko preberete prav na tej strani.

Včeraj ste izvedeli tudi, da ND Gorica za današnjo tekmo pripravlja prisrčen spremljevalni program. Pokrovitelj tekme pa je Optika Škrlj iz Nove Gorice, ki bo srečnemu izžrebancu podarila lepo nagrado.

Dovolj razlogov za obisk Športnega parka, kamor ob 18. uri pripeljite tudi svoje najbližje. Vljudno vabljeni!