D. Peršič: ''Upam, da bomo pokazali svojo kakovost.''

Nova Gorica, 03.03.2011

V Maribor brez Krisa Jogana

Novogoričani se po analizi prve spomladanske tekme proti Olimpiji zavzeto pripravljajo na drugi letošnji nastop. V soboto ob 18. uri (prenos na Šport TV) jih v Ljudskem vrtu pričakuje vodilna ekipa prvenstva Maribor.

Igralci bodo v četrtek in petek opravili po en trening, v soboto zjutraj pa bodo odpotovali proti Štajerski. Na pot zagotovo ne bo šel mladi napadalec Kris Jogan, pri katerem se je v teh dneh obnovila pljučnica. Po predvidevanjih bo odsoten dalj časa, kar je zagotovo velika neprijetnost za moštvo.

Kris je bil namreč jeseni eden najbolj prepoznavnih igralcev ekipe in tudi strelec štirih zadetkov. Vsi ostali kandidirajo za nastop, po prestani kazni zaradi rumenih kartonov se vrača izkušeni Admir Kršič.

Poprava vtisa s prve tekme

Pred gostovanjem je za nd-gorica.com spregovoril trener moštva David Peršič: ''Naš prvi cilj je, da v Mariboru popravimo bled vtis s prvega srečanja. Tam nismo bili pravi, nismo bili prepoznavni. Igralci so razumeli, da morajo drugače pristopiti k tekmi. Imamo zelo mlado ekipo, na vsakem koraku pa potrebujemo borbenost in pravi odnos do tekme. Zavedati se moramo, da odhajamo na gostovanje k najboljši ekipi v Sloveniji. Maribor je z naskokom vodilno moštvo. Kljub temu pa se ne predajamo. Tudi mi imamo svojo kakovost in res upam, da jo bomo na tekmi tudi pokazali.''

Šef novogoriške stroke se je dotaknil tudi torkove prijateljske tekme proti kitajskemu prvoligašu, ki so jo belo-modri dobili z 1:0. ''Pogoji za igro si bili zares težki, saj nas je motila močna burja. V prvem delu smo imeli precej težav s kontrolo žoge, kar smo v nadaljevanju popravili. Imeli smo premoč in z edinim zadetkom zasluženo zmagali. Priložnost smo dali pretežno igralcem, ki niso igrali prvenstvene tekme. Za mlade fante je vsaka mednarodna preizkušnja še kako pomembna. Tu si pridobivajo izkušnje, ki jih potrebujejo.''
 

ND Gorica – vse pravice pridržane!