Minimalen poraz proti Glorii

Nova Gorica, 13.02.2011

Zadetka Vita Pluta in Krisa Jogana

Na prvi tekmi na pripravah v Turčiji so nogometaši Hita Gorice doživeli poraz proti romunski ekipi Gloria Bistrita z 2:3 (1:2).

Začetek srečanja je pripadel romunskim nogometašem, ki so prek igralca Paula Antona povedli v 8. minuti. Novogoričani niso uspeli najti ustreznega odgovora, tako da je Gloria v 17. minuti vodila že z dvema zadetkoma prednosti. Uspešen je bil Liviu Bajenaru.

Dvojno vodstvo Glorie je varovance trenerja David Peršiča nekoliko presenetilo. Potrebovali so nekaj časa, da so znova ujeli pravi ritem igre. V 31. minuti so Novogoričani dosegli svoj prvi zadetek. Po predložku s strani je bil natančen napadalec Vito Plut.

Zatem smo v Beleku spremljali najboljše minute belo-modrih. Ti so do odhoda na odmor imeli še tri zares lepe priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

V nadaljevanju so se zvrstile menjave na obeh straneh. Za lastno prvenstvo že pripravljeni Romuni (ti v soboto začnejo spomladanski del sezone) so v drugem polčasu držali visok tempo igre, kar je botrovalo k tretjemu zadetku gostov. V 74. miniti ga je dosegel Alexandru Mandea.

V zaključku tekme je Hit Gorica po lepi kombinaciji dveh mladih napadalcev, podajalca Dina Martinovića in strelca Krisa Jogana dosegla še drugi zadetek.

Zaradi poškodbe nista nastopila Boris Mijatović ter Dalibor Stojanović, zaradi bolezni pa je brez nastopa ostal mladi Nejc Praprotnik.

Svoja vtisa sta po tekmi strnila igralca Goran Galešić ter Kris Jogan.

Galešić je povedal: ''Začeli smo slabo, saj smo prejeli dva zadetka iz prekinitve. To nas je kar streznilo, tako da smo začeli igrati. Do konca polčasa smo poleg doseženega gola imeli še tri izjeme priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili.''

Strelec drugega gola za belo-modre Kris Jogan je dodal: ''Tekma je bila zelo težka, saj smo po intenzivnih treningih imeli malce težke noge, kar je za pripravljalno obdobje razumljivo. Vseeno pa nam je na trenutke žoga dobro stekla, saj smo imeli nekaj zelo lepih priložnosti za gol.''

Hit Gorica : Gloria Bistrita 2:3 (1:2)

Postava Hita Gorice: Simčič (od 46. Rupnik), Buzeti, Zarifović (od 60. Gregorič), A. Jogan (od 77. Šuligoj), N. Mevlja (od 46. Vidić), M. Mevlja (od 46. Kršić), Rakušček (od 46. Širok), Galešić (od 46. Martinović), Arčon (od 77. Kravanja), Vicente (od 60. K. Jogan), Plut (od 46. Žigon).    

 

tekma_GO_-_Gloria.JPG

 

 

 

 

tekma_GO_-_Gloria_2.JPG

 

 

Foto: ND Gorica

ND Gorica - vse pravice pridržane!