Jesenskega dela je že konec!

Nova Gorica, 03.12.2010

Objavljamo poročilo Združenja 1. SNL

Danes je bila v Domžalah 14. seja predsedstva Združenja 1. SNL.

Najpomembnejši sklep, ki so ga sprejeli predstavniki klubov Prve lige, se nanaša na tekmovalni koledar prvenstva.

Sklenili so, da vremenske razmere po državi ne dopuščajo, da se letos odigra še kakšna tekma v 1. SNL, kar pomeni, da je jesenskega dela sezone konec in da se bo prvenstvo nadaljevalo spomladi leta 2011 s tekmami 20. kroga.

Pred začetkom spomladanskega dela bosta morali biti odigrani preloženi tekmi 19. kroga Olimpija – Rudar in CM Celje – Domžale; tako namreč določa tekmovalni pravilnik NZS.

Že zdaj je jasno, da bo spomladanski urnik natrpan, da bo na voljo malo rezervnih terminov, zato je v igri več scenarijev glede datumov začetka spomladanskega dela. Natančen koledar bo pripravljen do konca leta 2010, nadaljevanje prvenstva pa bo vsekakor v največji meri odvisno od vremenskih razmer konec februarja, oziroma v začetku marca.

Do takrat nas čaka še tradicionalni zimski turnir na odboj 2001, ki bo 14. in 15. januarja 2001 v Celju. Tudi letos bodo na njem nastopili vsi slovenski prvoligaši, finalne boje pa si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na TV Slovenija.

Predsedstvo je obravnavalo predloge sprememb disciplinskega pravilnika, ki jih je predstavil član komisije za predpise NZS. Klubi bodo svoje predloge pisno posredovali komisiji v obravnavo.

Predstavniki klubov pa so tudi izrazili načelno podporo skupnemu humanitarnemu projektu “Za dobro nogometa“, ki ga snujeta SPINS in Združenje 1. SNL.