Na tiskovni konferenci o poškodvanih, rezultatih, navijačih

Nova Gorica, 15.11.2010

Prisotni so bili Uroš Dovžak, David Peršič in Sebastjan Komel

Na današnji novinarski konferenci Nogometnega društva Gorica so pred javnostjo svoje misli obelodanili športni direktor Uroš Dovžak, trener članskega moštva David Peršič ter igralec Sebastjan Komel.

Strokovno vodstvo že dalj časa pogreša poškodovane igralce Daliborja Stojanovića, Danjela Rakuščka, Miho Gregoriča in Janoša Štruklja. Omenjenim sta se pred kratkim priključila Amedej Vetrih, ki je obnovil poškodbo, ter vratar Anže Rupnik. Slednji bo kmalu operiran, tako da je zanj jesenski del prvenstva že končan. Po predvidevanjih ga bo zamenjal mladi Kris Stergulc.

Rakušček, Gregorič in Štrukelj že vadijo pod vodstvom strokovnega sodelavca Mitje Piriha, ki jih bo poizkušal čimprej pripraviti za priključitev rednemu trenažnemu procesu.

Rahlo sta poškodovana Dejan Žigon in Matija Širok.

Uroš Dovžak je ocenil, da so trenutni rezultati še vedno v skladu s letošnjimi cilji ND Gorica. Po izjemno težkem finančnem stanju v zadnjem obdobju je bil namreč prvi cilj finančna stabilizacija, kar se tekmovalnega dela tiče pa je, glede na mlado ekipo in številne odhode, letošnji glavni cilj spodnji del sredine lestvice oz. najprej zagotovitev obstanka med najboljšimi. ''Mlajši člani ekipe so svoj doprinos dali, vsekakor pa smo več pričakovali od starejših in najbolj izkušenih igralcev,'' je komentiral Dovžak in pojasnil, da so v zadnjem obdobju začeli sodelovati tudi s strokovnjaki za psihično pripravo igralcev.

Trener David Peršič je na kratko povzel potek dogodkov na zadnjem srečanju v Kranju, ki je bilo za Hit Gorico izjemnega pomena. Na žalost igralci niso uspeli iztržiti ugodnega rezultata, a sledijo tri še bolj pomembne domače tekme.

Sebastjan Komel je z igralčevimi očmi izpostavil aktualno stanje: ''Naša glavna težava je realizacija. Če bi zadeli, bi nam zagotovo steklo, tako pa moramo biti še bolj potrpežljivi in iz tekme v tekmo čakati na ta trenutek. Delamo tudi na psihološki pripravi, toda igralci nismo stroji. Vsak ima svoj karakter, nogomet pa je kolektivna igra, pri kateri sodelujemo vsi. Vsak zase mora na svojem igralnem mestu dati vse od sebe. Za dober rezultat pa se mora zliti več dejavnikov.''

ND Gorica je predstavilo tudi sodelovanje z navijaško skupino Terror boys. O aktivnostih preberite v posebni novici.

Naslednjo tekmo bodo Novogoričani odigrali v soboto ob 17. uri v Športnem parku proti Rudarju.