S priložnostmi, a brez realizacije

Nova Gorica, 14.11.2010

V Kranju nov prvenstveni poraz

Novogoriški nogometaši so v Prvi ligi vknjižili nov poraz. Tekma v Kranju je imela podoben začetek kot dvoboj pretekli teden proti Domžalam.

Hit Gorica je namreč dobro začela. Po prostem strelu Gorana Galešića je v 4. minuti vratnico stresel Nejc Mevlja. Sledila sta še poizkusa Krisa Jogana in Jasmina Kurtića.

Trener David Peršič je v zvezno vrsto od začetka uvrstil Luko Volariča, povratnik po poškodbi Matija Širok pa je v igro prišel v 56. minuti srečanja.

Triglav je prvič zapretil v 12. minuti, ko je Vasja Simčič ubranil strel Stjepanoviću. Isti igralec je deset minut pozneje zadel gostujočo vratnico, sledil pa je izjemen prodor Galešića, Etien Velikonja pa je bil za las prekratek. Strel Luke Volariča je domači vratar ujel, Velikonja je bil tudi v svojem drugem poizkusu neuspešen.

Domači so povedli v 35. minuti, ko je po lepi podaji na drugi vratnici žogo natančno zadel Dejan Burgar. Po prejetem zadetku so Novogoričani odgovorili z nekaterimi obetavnimi akcijami, toda tudi tokrat se je pokazala največja moštvena rana, saj je vselej zmanjkal dober zaključni strel.

Na začetku drugega polčasa je mesto Luke Volariča zavzel Sandi Arčon. Velikonja je v 48. minuti izjemno streljal z glavo, a je domači vratar odlično posredoval. Do dvojnega vodstva je Triglav prišel v 51. minuti. Kris Jogan je v svojem kazenskem prostoru igral z roko, Burgar pa je uspešno izvedel najstrožjo kazen.

Arčon in Kurtić sta v nadaljevanju poizkušala s streloma, sledila sta dva poizkusa Demirovića, a so vse priložnosti kot po pravilu končale mimo vrat oz. v rokah domačega vratarja.

V zaključnem delu tekme so bili več pri žogi gostje. Triglav je prežal na napake novogoriške ekipe in Simčičeva vrata ogrožal iz protinapadov. Kljub nekaterim domiselnim akcijam se rezultat ni več spremenil.

Novogoričane sedaj čakajo trije zaporedni domači nastopi. 

 

Triglav Gorenjska : Hit Gorica 2:0 (1:0)

Strelec: 1:0 Burgar 35., 2:0 Burgar 51./11-m

Triglav: Gracar, Smolej, Stjepanović, Burgar (90./Romič), Dolžan, Jelar, Sever (79./Marijan), Najdenov, Potokar, Pokorn (87./Pirc), Ovčina.

Hit Gorica: Simčič, Komel, Balažic, N. Mevlja, Kršić (56./Širok), Demirovič, Kurtič, Galešić (74./M. Mevlja), Volarič (46./Arčon), Jogan, Velikonja.