Trije reprezentančni zadetki Tima Matavža

Nova Gorica, 09.10.2010

Slovenija je s 5:1 premagala Ferske otoke

Članska nogometna reprezentanca Slovenije je v petek zvečer pred polnim avditorijem stožiškega stadiona kar s 5:1 (2:0) premagala reprezentanco iz Ferskih otokov.

V prvem polčasu je oba zadetka dosegel Tim Matavž. To sta bila prva gola nekdanjega nogometaša Hita Gorice v članski državni reprezentanci.

V drugem delu je bil sprva še tretjič uspešen Matavž. Na 4:0 je iz enajstmetrovke zadel Milivoje Novaković, zadnji zadetek za Slovence pa je dosegel Zlatko Dedić. Gostje so edino svetlo točko imeli v zadnjih sekundah srečanja, ko so znižali na 5:1.

Za Slovenijo so srečanje začeli štirje nekdanji člani ND Gorica. Poleg Matavža, ki je odigral vseh 90 minut, sta od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga igrala tudi Marko Šuler in Bojan Jokič. Valter Birsa pa je igro zapustil v 50. minuti.

Slovenijo naslednje srečanje čaka v torek (20.30), ko se bodo v Tallinu pomerili proti Estoniji.

Naj dodamo, da imajo na stadion Le Coq Arena v Tallinu nogometaši Hita Gorice zelo lepe spomine. Julija 2004 so v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov s 4:2 premagali domači klub Flora Tallin. To je bila sploh prva gostujoča zmaga Novogoričanov v evropskih pokalih.