Etien Velikonja: ''Forma je vse boljša.''

Nova Gorica, 21.09.2010

Hit Gorica v sredo gostuje v Lendavi

Domače državno prvenstvo se nadaljuje že s sredinimi tekmami. Novogoričani gostujejo v Lendavi pri Nafti, ki se je v dosedanjih devetih krogih odrezala odlično in trenutno zaseda drugo mesto na lestvici.

Lendavčani so doslej zbrali pet točk več od Hita Gorice, ki je prvo medsebojno tekmo v tej sezoni dobila z 1:0. Sredi poletja je za domačo zmago v Športnem parku zadel Sebastjan Komel.

Belo-modri so se na gostovanje v Prekmurje odpravili že v torek popoldan, potem ko so pred odhodom opravili trening. Po prespani noči pa bodo spočiti dočakali nov dvoboj. ''Po treh zmagah je vzdušje v ekipi odlično. Fantje so zelo motivirani in komaj čakajo nove tekme,'' je zadovoljen trener Hita Gorice David Peršič, ki bo ob že dalj časa poškodovanih igralcih v Lendavi ostal tudi brez pomoči branilca Arisa Zarifovića.

Slednji je na zadnji tekmi z Rudarjem prejel rdeči karton, na njegovo mesto pa bo vskočil eden od mladih branilcev.

Dobro tekmo si obeta tudi napadalec Etien Velikonja, ki čaka na strelsko prebujenje: ''Res je, da na zadnjih nekaj tekmah, razen na gostovanju v pokalu v Kidričevem, nisem zadel, a opažam, da je forma vse boljša. Sem zelo optimističen, ker ekipa deluje dobro in zmagujemo. Te zmage nam zelo veliko pomenijo, tako za igro kot za samozavest. Upam na še eno dobro predstavo. Sam se bom potrudil, da bi tako s svojo igro kot z zadetki pomagal Gorici do treh točk.''

Etien je po hudi lanski poškodbi že dalj časa v pravem tekmovalnem ritmu. Morda pa bo prav tekma v Lendavi prelomna in se mu bo tudi strelsko odprlo. ''Nafta igra letos zelo uspešno. Moramo biti pazljivi, svoje priložnosti pa vidimo v trenutkih, ko bomo imeli v napadu več prostora.''